Изграждане на нов квартал в град Ямбол на мястото на бившите пехотински казарми

IMG_20200506_183440.jpgУважаеми, съграждани, 

става въпрос за района между Боровец, Заимов, Зорница, зад училище Христо Смирненски. Община Ямбол е стартирала процедура за безвъзмездно предоставяне на няколко парцела от Министерство на отбраната за изграждане на квартал. Смятам, че трябва да подкрепим това искане на общината, процедурата е тромава, иска се политическа воля, нека принудим Министерството да действа. Срамота е такъв хубав район да стои неизползван, друг е въпросът че беше и разграбен. Крайно време е да стане собственост на общината, даже не няколко парцела, а всички. В противен случай нека Министерството организира разпродаването на местата на частни лица. Който и да го осъществява, далеч по-удобно би било да е общината, трябва да раздели имотите на много на брой, различни по големина по-малки парцели, примерно 400 кв. м, 600 кв. м, дори 1000 кв. м. Ако няма желаещи за големите, винаги могат да се разделят на 400 и 600 отново. Аз лично подкрепям изграждането на жилищен квартал в този район. Да подкрепим общината, нека искането ни стигне до Министерството на отбраната! Призовавам да има прозрачна процедура и при закупуването на местата. Нека има твърда цена, при голям интерес може да се организира и търг. За половината имоти може да се подават документи, пръв по време, пръв по право. За останалите може да се организира процедура, целта е с бързо събраните пари да започне изграждане на инфраструктурата и озеленяването от страна на общината, докато се строи от частните лица. Търговете биха забавили малко бързия старт, но могат да се оставят имоти и за търг. Предварително благодаря на всички отзовали се. Искам да отбележа, че квартал в нормалните държави се прави с градоустройствен план, отстояние, зеленина. Проектът би могъл да включва парк, тенис корт, лятно кино, дори градски плаж. Не е нужно да се строи високо и да се купува от инвеститори на големи парчета, нека бъде за хората. Ще могат да се съберат средства веднъж от продажбата, после ще идват приходи от данъци, ако се направи само парк не могат да се генерират никакви приходи, а единствено разходи, подръжка. Има място за много неща стига да има интерес. Първо да стане теренът общински. В противен случай Министерството може само да реши на кой да го даде. 


Диана Миткова Димитрова-Кацарова    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам Диана Миткова Димитрова-Кацарова да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Facebook