Да спасим Дърветата в Свиленград!

С тази петиция изискваме практиката на изсичане и "обезглавяване" (премахването на короните) на многогодишни дървета незабавно да спре. Заместването на многогодишни дървета с млади фиданки е абсолютно неприемливо за гражданите на Свиленград. Ако въобще оцелеят, на младите дръвчета ще им са необходими години, за да стигнат коронния обем на отсеченето дърво. При температури от 35 градуса и повече в продължение на месеци е безумие в града да няма големи дървета, които да хвърлят сянка и да блокират радиационното излъчване преди да е достигнало до асфалта и бетона, които от своя страна се нагряват през деня и излъчват топлина до късно през нощта. Дърветата не само охлаждат, но пречистват въздуха и красят градската среда. 

С нашите подписи ние, гражданите на Свиленград, настояваме да се пазят многогодишните дървета (да се прекрати изсичането им и отстраняването на повече от 20% от живите клони) и да се засили засаждането на нови, допълнителни дръвчета. Настояваме тези искания да се спазват при започнатото озеленяване на парк "Сухата река". Събран е снимков материал от парка преди озеленяването. Всяко отсечено/ окастрено дърво ще бъде докладвано в РИОСВ-ХАСКОВО. 

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Деница Николова да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...