Да спасим Дърветата в Свиленград!

С тази петиция изискваме практиката на изсичане и "обезглавяване" (премахването на короните) на многогодишни дървета незабавно да спре. Заместването на многогодишни дървета с млади фиданки е абсолютно неприемливо за гражданите на Свиленград. Ако въобще оцелеят, на младите дръвчета ще им са необходими години, за да стигнат коронния обем на отсеченето дърво. При температури от 35 градуса и повече в продължение на месеци е безумие в града да няма големи дървета, които да хвърлят сянка и да блокират радиационното излъчване преди да е достигнало до асфалта и бетона, които от своя страна се нагряват през деня и излъчват топлина до късно през нощта. Дърветата не само охлаждат, но пречистват въздуха и красят градската среда.

С нашите подписи ние, гражданите на Свиленград, настояваме да се пазят многогодишните дървета (да се прекрати изсичането им и отстраняването на повече от 20% от живите клони) и да се засили засаждането на нови, допълнителни дръвчета. Настояваме тези искания да се спазват при започнатото озеленяване на парк "Сухата река". Събран е снимков материал от парка преди озеленяването. Всяко отсечено/ окастрено дърво ще бъде докладвано в РИОСВ-ХАСКОВО.

Чрез подписа ми упълномощавам Деница Николова да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.