“ПОДОБРЕТЕ УСЛОВИЯТА И КАЧЕСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ И НИ ОСТАВЕТЕ ПО ЖЕЛАНИЕ ДА ЗАПИШЕМ ДЕЦАТА СИ НА 4 ГОДИНИ”

НАЦИОНАЛНА ПОДПИСКА ПОД НАДСЛОВ:

1. Как задължаването на 4-годишните да са в ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ ще подобри образователната инфраструктура, след като задължението на 5-годишните не е успяло?

2. Какъв е този нов механизъм, който ще принуди категорично и безапелационно държавата и общините да подобрят образователната структура, която до този момент деградира, а не се развива?

3. Държавата с 5-годишните не се справя, а като задължим и по-малките, изведнъж всички проблеми ще се решат?! Съмнявам се!

Уважаеми учители,

Напуснете СБУ! Вредна структура, която не е в интерес на децата и учителите.

Уважаеми родители,

Изисквайте СПАЗВАНЕТО на брой деца в група! Всяко нарушение от страна на общините е във вреда на децата и техните учители!

Уважаеми директори,

ОТВОРЕТЕ вратите на детските градини за родителите! Нека спечелим взаимно доверие, а не да го считаме за даденост.

Уважаеми г-н Министър,

Във Ваше лице, Министерство на образованието и науката, най-накрая има начело мислещ и диалогичен човек. Изслушайте всички страни - родители, учители, общественост и тогава въвеждайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНОСТ за 4-годишните. Подписки като тази на СБУ ни връщат  40 години назад във времето с неясни послания и лозунги.

С уважение,

Антонина Кенова,

Национален инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система

С подписването си упълномощавам Антонина Кенова да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.