Да спрем отсичането на здрав орех в района на болницата в Шумен

Искаме незабавно спиране на процеса за отсичането на здравия и плодороден орех между жилищните блокове на улица Братя Миладинови 12 и Петър Парчевич 22 в град Шумен! Дървото е около 35-годишно, а очакваният му живот между 100 и 300 години. Височината му достига до 5 етаж на околните сгради, което допринася за чистотата на въздуха и здравето на жителите на жилищния район. Издадена е заповед за отсичане от община Шумен за 23. Декември, както гласи неофициална и неподписана бележка на дървото. Цел е построяването на гараж. Настояваме общината да даде приоритет на обществения интерес като преработи проекта за стоеж на гараж така, че същият да бъде на отстояние незасягащо дървото.

Ние сме против изсичането на здрави дървета в града ни.

Петицията изпращаме до:

Кмет на гр. Шумен

Областен управител на област Шумен

Началник РДНКС град Шумен

Десислава Георгиева    Свържете се с автора на петицията

Чрез подписа ми упълномощавам Десислава Георгиева да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.