Мемориален комплекс "Братска могила", Пловдив да бъде обявен за паметник на културата от национално значение

Настояваме Мемориален комплекс "Братска могила", Пловдив да бъде обявен за паметник на културата от национално значение.

"Братската могила" е мемориален комплекс в Пловдив, посветен на падналите за освобождението на България от османско владичество и по време на Балканските, Първа и Втора световни войни.Открит е през 1974 година, изграден под формата на тракийска могила.В костницата лежат останките на над 126 загинали в борбата против фашизма по време на Втората световна война.

В последните години там липсва охрана, стои заключено, и постоянно се драска с графити.

Ние настояваме да бъде сменен статута му, за да може район "Западен" и община Пловдив да кандидатстват за финансиране от Европа и България за опазване на културното наследство, да бъде възстановен вечният огън, и да бъде сложена жива охрана и охранителни камери, за да не бъде поругаван.

Подписите ще се събират онлайн и на хартиен носител до 20.10, и ще бъдат внесени в НИНКН  на 24.10.2019 година.


Десислава Йорданова-БСП Западен    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам Десислава Йорданова-БСП Западен да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Facebook