Подкрепяме ветото на Президента върху сделката със самолетите

До НАРОДНОТО събрание

на РЕПУБЛИКА България

Народни представители,

Ние, българските граждани на гордата, независима и правова България, двукратно спасявала Европа от нашествия, безрезервно подкрепяме ветото на Президента върху заробващата, неравноправна и неразумна  сделка със самолетите(http://news.bnt.bg/bg/a/prezidentt-radev-opovesti-motivite-si-za-vetoto-vrkhu-dogovora-za-f-16)(проф. Румен Гечев :https://www.facebook.com/144824625562850/videos/452630475572460/UzpfSTE0NDgyNDYyNTU2Mjg1MDoyODU5ODU0NDM0MDU5ODQy/) :

1. Нашите партньори от НАТО, при над 10-годишно ползване на поне 5 военни бази в страната ни, са морално задължени или да ни заплатят  наем за тях (равен на наема, заплащан на други членки като Италия - 329 млн.от база годишно= над 15 млрд.), или да ни предоставят тези самолети без да ги заплащаме, срещу ползване на базите (за изминалите 10 г.)!

2. Преди 10.11.1989г. дългът бе 9 млрд., но ние бяхме 9 млн.и с тези пари се изгради икономиката ни на високоразвита индустриална страна!

Днес, само с тази сделка, Вие немотивирано заробвате децата ни с огромен дълг, без да ни попитате, а това са наши средства!

3. В годините на тежка демографска и икономическа криза, в основата на обществото в 21 век,  трябва да е Човекът - неговият живот, здраве и образование! Приоритет на Държавната политика трябва да е и изграждане на реална икономика на страната - производствени предприятия, които да осигуряват прехраната и висок стандарт на обществото ни!

4. Нужна ни е СОЛИДАРНОСТ на ОБЩЕСТВОТО!

5. На нашите родители - пенсионери, изградили унищожената вече икономика, дължим достойно заплащане, за спокойни старини!

6. На нашите лекари и учители дължим достойно заплащане, за да може те да работят спокойно и качествено да се грижат за нашето здраве и образование!

7. На родителите на непълнолетните деца дължим минимално необходимите средства за отглеждане и възпитание на децата им!

Затова сме ПРОТИВ заробващата ни неравноправна и неразумна сделка и призоваваме НАРОДНИТЕ представители  да не я прегласуват, а да се търсят други справедливи и разумни начини на въоръжаване на армията ни, които не заробват обществото и срещат висока обществена подкрепа!

Призоваваме ги и незабавно да решат гореизброените проблеми!

Вашите Избиратели!

Чрез подписа ми упълномощавам Мария Димитрова да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.