Подписка в подкрепа на учителя Стефка Чакалова от ОУ "Георги Кирков" гр. Казанлък

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО БЪЛГАРСКАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ И БЪЛГАРСКИТЕ ИНСТИТУЦИИ ОТ РОДИТЕЛИТЕ НА ОУ „Георги Кирков” гр. Казанлък, КОЛЕГИ и ПРИЯТЕЛИ

Всеки родител, когато търси и избира училище за своето дете, което ще е в първи клас, търси мнение най - вече за учител. В мига , в който разбрахме, че г-жа Стефка Чакалова в ОУ "Георги Кирков"  ще води първи клас ние бяхме направили избора си! Човек с много голям опит и с огромно сърце. Над 35 години доказал се педагог.
Преди няколко дни обаче разбираме, че оставаме излъгани! Формирал се е цял клас с желаещи за г-жа Чакалова, но Директорката решава да смени избраната госпожа с друга, а нашата госпожа да прати в занималня. Защо? Според директорката г-жа Чакалова няма нужната квалификация и опит да води първи клас!

Причината е друга, и всички я знаем - половината 4-ти клас напуска училището и отива в елитни гимназии. Така директорката изпусна хиляди лева от делегирания бюджет, за това, че децата бяха изключително добре подготвени от г-жа Чакалова и успяват да преборят конкуренцията в МГ-то. По всички външни оценявания, олимпиади и състезания и др. нейните деца заемат първите мяста и с това прославят училището! Напълно заслужено г-жа Стефка Чакалова беше номинирана за цялостен принос в това училище. През целия си професионален път г-жа Чакалова преподава знания, изгражда умения и навици и възпитава нашите деца в духа на обич, честност, трудолюбие, справедливост, съпричастност, доверие, уважение и респект към българското училище и неговите стопани – учители и ръководство. И малко след това много унизена... Днес тези деца стават свидетели как професионализмът, трудът и успехите са грубо поругани, смачкани, унизени, вместо да получат заслужено признание и оценка. И това убива вярата им в доброто!
А ние оставаме с вързани ръце - не можем да си преместим децата в друго училище, защото приема е завършен и никъде няма места.
Нашето мнение като родителите няма значение за ръководството на училището. На формираната среща в подкрепа на г-жа Чакалова в училището част от родителите бяхме изгонени от директорската стая и бъдещи първокласници бяха разплакани от отношението на директорката.
Молбата ни е всички родители и деца които са се докоснали до голямото сърце на г-жа Чакалова да не останат безразлични и равнодушни и да ни подкрепят. Ние няма какво да губим, а тя заслужава нашата подкрепа!
Ние – родителите на нейните възпитаници, безрезервно заставаме зад нашата учителка г-жа Стефка Чакалова, за да я подкрепим и да се обявим против извършването на една явна несправедливост и огромна грешка от страна на ръководството на училището. Вярваме, че изразеното от нас мнение има значение и ще бъде уважено. Убедени сме, че в България достойни учители като г-жа Чакалова все още има и те трябва да бъдат съхранявани, ценени, уважавани!
Настояваме решението за преместване на г-жа Стефка Чакалова за възпитател да бъде отменено.
Настояваме да бъде осигурена нормална работа на г-жа Чакалова в ОУ "Георги Кирков" гр. Казанлък, като основен класен ръководител на първи клас, които не може да стане под ръководството на Любомира Абдишева!
Настояваме от 15.09.2019 тази обичана и уважавана учителка отново да посрещне своите първокласници, да преподава в спокойна и продуктивна учебна среда в своето училище, което е и наше общо училище.

ОТ РОДИТЕЛИТЕ НА УЧЕНИЦИ ОУ "Г Кирков"
https://www.facebook.com/groups/323184408586813/
 
12029662_1037492389614519_7208129776181726288_o.jpg


Родители на ОУ "Г. Кирков"    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Родители на ОУ "Г. Кирков" да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...