За радикални промени в изборния кодекс, който към момента е в разрез с Конституцията

До президента Румен Радев

 

Последните избори за европейски парламент, показаха недоверието на болшинството български граждани към управляващи и опозиционни партии. 

Активността на всички гласували е малко над 30%. Иначе казано, около 70% от българските граждани открито бойкотираха изборите. Във всяка друга правова и демократична държава този резултат би довел до повторно гласуване, но в България ИК допуска такъв резултат, макар и в разрез с Конституцията на Република България. Според чл. 1, ал. 3 Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.

Изборът на народни представители  кметове, общински съветници, президент и представители на България в ЕС е част от народния суверенитет. 

В България се оказва, че този суверенитет се упражнява едва от 30% граждани, което е недопустимо нарушаване на Конституцията.

Молим да бъде променен изборния кодекс в съгласие с Конституцията на Република България.

Предлагаме:

При избирателна активност под 51% изборите да се считат за недействителни. 

17e0264ca90cc488abdcda12cf4fadfb.jpg

 

 

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Владислав Вълканов да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...