Да върнем кукления театър в детските градини на гр.Варна

Тази петиция е за всички онези родители, отраснали с кукленият театър. За всички онези, които като мен , държат децата им да получават периодично от магията на кукленият театър, да бъдат заразени от това изкуство и пренесени в чудният свят на приказките.Театралната среда дава различен поглед към живота и ценностите на обществото. За по-малките деца кукления театър е възможност да развият фантазията си и да стават съучастници на случващото се на сцената. Децата започват да се припознават с героите и имат възможност да развият своите усещания за добро и лошо.Когато приказките, които са слушали от своите родители, оживяват на сцената, непосредствено пред тях, а не в екрана на телевизора, това ги кара да съпреживяват случващото се и да се чувстват като реални участници в историята.

Защо създавам тази петиция, ще се зачудят много от вас ?!? Защото попаднах на писмо от Декември 2018 г., до всички детски градини на територията на Община Варна, с което Директор Дирекция “Образование и младежки дейности”, забранява да има представления . Има пуснати оплаквания,че в детските градини има твърде много представления .... Във времето, в което младото поколение е толкова деградирало , лишено от ценности, морал и култура ,и заради липсата на мозък у няколко майки, се лишават толкова много деца от тази магия ..... В забързаното ни ежедневие, малко от нас успяват да водят събота и неделя децата си на театър и вместо да се радваме, че театърът отива при децата ни, ние го гоним .... Уважавам мнението и на тези майки, но желая и моето(надявам се и вашето) да бъде уважено, като се върнат представленията отново в детските  градини. Да се сформират сборни групи,в рамките на този един час за децата, чиито майки не желаят те да бъдат “облъчени” културно... Варненският куклен театър е световно признат, но както винаги държавата е мащеха за “децата си”  ..... Надявам се, че няма да съм единствената, която ще подкрепи тази инициатива !!!!                                           7862AF96-4126-4BFE-9972-35A0081956B7.jpeg                

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам Вяра Пенчева да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Facebook