В подкрепа на Център за ранна рехабилитация на слуха и говора

Ние сме родители на децата, посещаващи Центъра за ранна рехабилитация на слуха и говора към Съюза на глухите в България. В град София той се помещава и работи съвместно с 35 ДЯ "Вълшебство".
Притеснени сме, че има опасност центъра да намали работното си време и впоследствие да се закрие. Този център съществува от повече от 40 години. През тях за този период са минали повече от 1000 деца. Деца със слухови нарушения и независимо дали са със слухови апаратчета или кохлеарни импланти,  са поели по своя жизнен път подготвени наравно или близо с чуващите си връстници в социално, общопсихическо и интелектуално отношение.
Специалистите от Центъра са страхотни. Това е тяхна мисия и живот. През тях са минали на обучение студенти, които са основали сега свои частни центрове и кабинети или работят в такива. Тези рехабилитатори работят на почти минимална работна заплата. 
Абсурдно е да се помисли въобще за намаляване на работното време и впоследствие да се закрие, поради липса на финансиране.
Децата ни се нуждаят от Всекидневна рехабилитация на слуха и говора,  нуждаят се от социални контакти, а също така много важно е да се подчертае, че този център осигурява Интегриране на нашите деца сред чуващите си връстници.  Ползите се виждат. Децата контактуват, играят заедно , развиват се нормално и са спокойни.
Друг център от такъв тип Не съществува в България, затова се надяваме, че няма да оставите децата ни на произвола.  Държим на качествената рехабилитация, която получават децата ни в този център.
Не искаме намалено учебно време и съответно работно време за рехабилитаторите.
Не искаме алтернативи.
Искаме всичко да е така, както е досега. 
Надяваме се да се намери финансиране и работата да продължи.
Приканваме и призоваваме всички - Подкрепете и подпишете петицията!


Родители на деца с увреден слух    Свържете се с автора на петицията