Забрана за движение на каруци и експлоатация на животни в 21в.

До Президента на Република България
До Председателя на Народното събрание на Република България
До Министър-председателя на Република България
До Конституционния съд на Република България
До Комисията по жалби и петиции към Народното събрание на Република България
До Омбудсмана на Република България
До българските медии и неправителствени организации

Нито Темида, нито КАТ могат да спрат конските каруци. Яхнали недохранени коне, роми се вихрят по пътищата и създават опасност за движението и живота на преминаващите.

Според закона за движение по пътищата пътните превозни средства, известни повече като ППС с животинска тяга, които наричаме просто каруци, трябва да се движат по улиците задължително снабдени с два жълти светоотразителя отпред и два червени отзад, а през нощта да имат светещо тяло.
Глобата е до 100 лева според  Закона за движение по пътищата за всяко едно нарушаване на правилата. Ако се случи катастрофа, тя е от 100 до 300 лева. Основното обвинение е, че полицаите не обръщат никакво внимание на каруците.

Когато се стигне до глоба, оказва се че нарушителят е беден, безработен и няма как да плати. Ако му вземат животното - разделя се с най-милото. Често обаче юздите се дърпат от хлапета, а тях закон не ги лови. Стопаните на тези возила на четири колелета все по-трудно изхранват впрегнатите животни , но все толкова жестоко продължават да експлоатират недохранените животни.
Влачат талиги с тухли, стари мебели, дини, пъпеши, сено, грозде, каци, бидони, железа, дърва и т.н. Представете си как един недохранен , уморен кон или магаре дърпа каруца 10 пъти по-тежка от самия него.

Ние искаме забрана за движение на каруци по пътищата в 21в. и забрана за експлоатация на животни в 21в.

Чрез подписа ми упълномощавам С. Г. да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека. Ще рекламираме тази петиция на хора, които разглеждат други петиции на нашия уебсайт, но все още не са разгледали тази петиция.