ПОДКРЕПА НА Национална гражданска инициатива СИСТЕМАТА НИ УБИВА ВСИЧКИ

Днес, 09.12.2018 г. учредихме Национална гражданска инициатива СИСТЕМАТА НИ УБИВА ВСИЧКИ!

Инициатива за реформи в политиките, насочени към хората с увреждания в България. Облякохме в законова форма тази инициатива, която стартира преди 7 месеца след поредния 6ти национален протест за правата на хората с увреждания в България, след години на протести и борба със системата.

След седем месеца палаткови лагери, участия в работни групи, комисии и срещи, доказахме, че когато има НИЕ и ЗАЕДНО, всеки резултат ще е успешен! Тази Национална гражданска инициатива обединява усилията на много хора, вложили душа и сърце в една кауза в името на доброто.

Единението е това, което ни прави уверени и вдъхновява цялото общество. Инициативата е подкрепена от общностите на палатковите лагери в Стара Загора, Варна, Враца, Бургас, Силистра, Сливен, Русе, Пазарджик, Добрич, Пловдив, София и подкрепящи българи, живеещи в чужбина.

Рамо до рамо, ръка за ръка, от хора за хора.
Инициатори са добре познати участници в борбата за тази кауза – Мая Стоицева, Весела Одажиева Цветелина Маринова, Валентина Ташкова, Шенай Мустафа, Боряна Драганова

Призоваваме всички, които ни подкрепят в тази борба, да ни подкрепят официално чрез бланката за подкрепа на Национална гражданска инициатива СИСТЕМАТА НИ УБИВА ВСИЧКИ, която може да се свали от страницата на инициативата: https://www.facebook.com/SystemBridges/ и ни ги изпратят на следния адрес:

Пощенска станция Панчарево 1137 Аделина Банакиева

тези, които не успеят да го направят, могат да ни подкрепят чрез подписване на тази петиция, която също ще внесем

С учредяването на НГИ СИСТЕМАТА НИ УБИВА ВСИЧКИ, предлагаме  Извършване на цялостна реформа в провежданите политики за хората с увреждания в България, започвайки от основните законодателни промени:

1.        Ратифициране на Факултативния протокол към Конвенцията за правата на хората с увреждания на ООН

2.        Промяна на модела на оценка на увреждането като база за предоставяне на подкрепа на човека с увреждане. Въвеждане на индивидуална оценка на потребностите. Промяна в наредбата за медицинската експертиза в България, в която ясно да се разграничи експертната медицинска оценка за вид и степен на увреждане от оценката за работоспособност (функционалност) на хората с увреждания. Въвеждане на адекватна оценка на индивидуалните потребности на човека с увреждане, която да даде препоръки за необходимите мерки и средства за компенсиране на дефицитите в неговата функционалност.

НГИ „СИСТЕМАТА НИ УБИВА ВСИЧКИ“ е учредена на 09.12.2018 г. в София.

Тя се ръководи от Инициативен комитет с председател Мая Стоицева и членове: Весела Одажиева, Боряна Драганова, Валентина Ташкова, Цветелина Маринова, Шенай Мустафа, всички те, активни участници в борбата за реформи в сферата на хората с увреждания в България.

В рамките на десет дни от учредяването ще се събират подписи от граждани с избирателни права в подкрепа на горепосочените законодателни предложения.

Информация за НГИ „Системата ни убива всички“ е публикувана на страницата на инициативата: https://www.facebook.com/SystemBridges/ . Формуляр за подкрепа можете да изтеглите от същия адрес.

Контакти с Инициативния комитет:  вижте в страницата на инициативата

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Весела Одажиева да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...