ПОДПИСКА ЗА ВРЪЩАНЕ НА МАЕСТРА ВЕНЕЦИЯ КАРАМАНОВА НА ПОСТА ГЛАВЕН ХУДОЖЕСТВЕН РЪКОВОДИТЕЛ НА ДЕТСКИЯ ХОР НА БНР ДО КРАЯ НА ЮБИЛЕЙНИЯ 60-ТИ СЕЗОН НА ХОРА   Инициативният комитет на родителите, бившите хористи и почитателите на Детския хор на Българското Национално Радио настояваме за връщането на дългогодишния диригент на Хора, госпожа Венеция Караманова,  на поста главен художествен ръководител на Детския радиохор до края на юбилейния 60-ти сезон на хора през 2020 г. Поводът за нашето искане е внезапното освобождаване на госпожа Караманова от ангажименти към състава, произтекло в петък, 20.07.2018 г., и последвалите безрезултатни срещи с ръководството на БНР. Единствено присъствието на Маестра Караманова като главен художествен ръководител/диригент на Детския радиохор е гаранция за неговото оцеляване като уникална културна институция, национална, европейска и световна ценност, основана от академик  Христо Недялков и с много любов, отдаденост към музиката и ентусиазъм през далечната 1960 г. и оцеляла през превратностите на времето вече 58 години, повече от 40 от които с Венеция Караманова като диригент и ръководител.  Нека й позволим да ги предаде на наследниците си в качеството си на главен художествен ръководител,  спокойно в достойна, устойчива и хармонична среда в един разумен период до края на 60-тия юбилеен сезон на хора.

Настоящи и бивши хористи, родители и почитатели от Детския хор на БНР    Свържете се с автора на петицията

С подписването си упълномощавам Настоящи и бивши хористи, родители и почитатели от Детския хор на БНР да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.