Австрийска ламя смила българските гори

     Скъпи приятели и сънародници,

     В промишлената зона на квартал Чолаковци, Велико Търново, се намира бившата фабрика „Ламел”, която понастоящем се нарича „Крон Шпам”. Собственикът на тази компания е австриец, а бизнесът му се разраства със стремителна скорост и размери, изкупувайки съседните складове и всичко наоколо, заедно с работещия в тях персонал, като ги огражда с високи зидове, та да не се вижда какво точно става зад тях.

     Това, което става са десетките камиони, чакащи реда си на опашка ЕЖЕДНЕВНО, за да доставят на австриеца огромните количества БЪЛГАРСКИ дървен материал, оставящи след себе си незалесявани сечища, приличащи на гробища, а в бъдеще – нови пустини. Материалът е български, защото в неговата страна са се погрижили законите им да пазят австрийската природа. Пазят си природата, за да може милиони туристи от цял свят да се пързалят на Алпите и така да пълнят хазната им с евра, които на българската държава очевидно не са нужни. Нужни са само на хората, които с лека ръка и за дребни суми полагат подписите си, дават безчовечни разрешителни за безчинства в горите ни и продават както човешката си съвест, така и бъдещето, чистия въздух и здравето на децата ни! За да могат те и техните деца необезпокоявано да се пързалят на Алпите! А има добро за всички решение - да си направим нашата си държава туристически рай, за което има всички природни условия! Ако австрийските или други европейски бизнесмени не ги унищожат междувременно.

     Ние, будните граждани в тази държава, се питаме дали това е най-правилното поведение на хората, на които плащаме заплати, за да правят най-доброто за страната ни? И ако не е защо и докога ще продължава безнаказано? И не е ли вече крайно време да видим лицата на тези, които полагайки егоистично подписите си, продават на дребно народ и държава? Искаме да се направи щателна проверка на цялата дейност, обема на производство и разрешителните – кой ги е издал? Но преди всичко това НЕЗАБАВНО да се спрат безчинствата в българските гори и бизнеса, изграден върху тях.

     Накратко: Не желаем чуждестранни лами да смилат българските гори! Вън от страната ни, вън от България!


Неформално Гражданско Обединение "Клуб права за всички" Жанет Орфану    Свържете се с автора на петицията