Разделяне на АЕГ "Гео Милев" и НЕГ "Гьоте" , Бургас в отделни сгради за новата 2018- 2019 г

Всеки родител на ученик, от което и да е от двете училища, които се помещават в една сграда, знае несгодите на:

1. ранното ставане - поради, което децата ни са непълноценно работещи първия час

2.ограничаване на учебната дейност в рамките на 7 учебни часа

3. липса на пространство, водещо до невъзможност  за развитие на талантите на децата ни в  извънкласни дейности

4. невъзможността да бъдат оборудвани стаите с техника, поради съвместното стопанисване

Как да отговорим на децата  си защо гимназиите, които сме избрали за тях и са водеща в общината, не могат да  предоставят средата, необходима за развитието на личността им? Необходимо ли е пренаселването  за водене на  нормални часове часовете по физическо  да се провеждат в салон  предвиден за 1 клас едновременно от 78 ученици“...

Уважаеми г-н Кмет,

От името на общността в Бургас - родители, бивши възпитаници на тези институции и други заинтересовани лица, апелираме за приоритетно намиране на решение за разделяне на две от най- силните образователни институции в града, чрез което свое действие ще покажете загрижеността си за това къде и как се обучават нашите деца и доколко качественото образование е значимоо за Община Бургас!

Не приемаме бездействието ви  досега за допустимо!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван на нашия сайт. Въпреки това, авторът на петицията ще вижда цялата информация, която ще предоставите в този формуляр.