ПОЖИЗНЕН ТЕЛК ЗА НЕЛЕЧИМИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ

През 2010 г. бе приета НОВА Наредба за медицинска експертиза. Там в член 69, алинея 4 се подчертава, че „При дефинитивни състояния без възможност за пълно или частично възстановяване на работоспособността (степента на увреждане) се определя пожизнен срок на инвалидността”.

ДИАБЕТЪТ (ОСОБЕНО - ТИП 1) Е ДЕФИНИТИВНО НЕЛЕЧИМО ЗАБОЛЯВАНЕ!
Ако не се контролира постоянно и не се лекува ефективно той води до множество тежки, прогресиращи и водещи до инвалидност (дори смърт) увреждания!
За съжаление до момента, въпреки променената Наредба, ТЕЛК-овете в страната продължават да издават Решения с три годишна давност. Оправданието за това е, че при диабета има множество увреждания, без да се отчита факта, че нито едно от тях не се лекува и ВСИЧКИ ТЕ СА ПРОГРЕСИВНО УСЛОЖНЯВАЩИ СЕ..!!!
Единствената  възможност на лечението е да се запази максимално дълго достигнатото ниво на всяко едно увреждане..!

Този подход на ТЕЛК:
1. от една страна е нарушение на изменената през 2010 година Наредба за медицинската експертиза,
2. от друга - усложнява и задръства ТЕЛК-овете с излишна работа, което много забавя тяхната дейност...,
3. а от трета – усложнява допълнително нелекия живот на хиляди диабетици с увреждания ..! 

Във връзка с това БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ „ДИАБЕТ” от години категорично настоява диабетът с увреждания  да се третира като ДИФИНИТИВНО НЕЛЕЧИМО ЗАБОЛЯВАНЕ, за което задължително да се прилага член 69, ал. 4 от Наредбата за медицинската експертиза.
От социална гледна точка още по-редно и ефективно ще бъде, ако за всички болни от НЕЛЕЧИМИ ЗАБОЛЯВАНИЯ решенията на ТЕЛК се издават ПОЖИЗНЕНО, с възможност за преосвидетелствуване, при влошаване на здравословното състояние на болните!

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Д-р Адриан Стоев да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )