За отстраняване на Емил Кошлуков като програмен директор и водещ в БНТ

До: Генералния директор на БНТ г-н Константин Каменаров и членовете на Управителния съвет на БНТ г-н Валери Запрянов, г-жа Василена Матакева, г-жа Зина Трифонова, г-н Антон Андонов

Уважаеми г-н Каменаров,

уважаеми членове на Управителния съвет на БНТ,

като граждани сме силно обезпокоени от назначаването на г-н Емил Кошлуков за програмен директор на БНТ и водещ на предаването "Още от деня" по БНТ1. Сигурни сме, че той е назначен на тези длъжности след натиск върху вас от страна на управляващата коалиция. Действията и поведението на г-н Кошлуков като програмен директор и водещ напълно оправдават нашето безпокойство. Доказателство за опасността, която Емил Кошлуков представлява за обществената телевизия и за демокрацията в България са както неговата лична история в политиката и медиите в България, така позициите на Продуцентския съвет на дирекция "Информация" на БНТ и на екипа на предаването "Денят започва с култура" след неговите действия в БНТ.

Действията на г-н Кошлуков като програмен директор и представянето му като водещ нарушават Чл. 5 (2) и са в противоречие с Чл. 6 (2) и (3) от Закона за радиото и телевизията, както и с принципите за Редакционна независимост и за Обществен интерес, разписани в Етичния кодекс на българските медии.

Настояваме Емил Кошлуков да бъде незабавно отстранен от поста програмен директор на БНТ и позицията на водещ в предаването "Още от деня" по БНТ1.

 

 

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам д-р Петър Кърджилов да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )