Менда Стоянова да се откаже от титлата доктор хонорис кауза, получена просто заради изпълнение на задълженията й

Ние долуподписаните български граждани, призоваваме г-ж Менда Стоянова, председател на парламентарната комисия по бюджет и финанси и депутат от ГЕРБ,  да се откаже от получената наскоро от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство (АМТИИ) – Пловдив титла "доктор хонорис кауза".

Намираме за абсолютно неетично и морално недопустимо една държавно-финансирана институция да награждава държавен служител просто за това, че си е свършил работата: че е осигурил средства за финансиране на държавното училище.

Точно това се оказва - според публични изявления на самия ректор на академията - основанието за присъждането на академичната титла.

Още по-недопустимо е награждаването на държавен служител, от който въпросната академия зависи директно в своето финансиране предвид длъжността на г-жа Стоянова в Народното събрание. Намираме в това прилика с "подкуп", макар и в нематериален вид.

Подпишете тази петиция


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Facebook