Почернени семейства от лекарски грешки

                                                                                                                                                                                                                                                                              До
БЛС–гр.Русе/БЛС–гр.София/
Копие до  Министерството на здравеопазването в лицето на министъра
Копие до Община-гр.Русе в лицето нав лицето наКмета на гр. Русе и Общински съвет- гр.Русе
Копие до Прокуратурата на РБ в лицето на Гл. Прокурор
Копие до ВКС-гр. София в лицето на председателя на ВКС
Копие до Народното събрание на РБ в лицето на Председателя
Копие до Омбудсмана на РБ
Копие до БНТ
Копие до Нова телевизия
Копие до БТВ
Копие до в.к "Утро".гр. Русе 
Копие до Други медии

             
ПЕТИЦИЯТА МОЖЕ  ДА СЕ ПОДПИСВА ОТ ВСИЧКИ В БЪЛГАРИЯ, КОИТО СА ЗА ПРОМЯНАТА В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО И ПОДКРЕПЯТ БЛИЗКИТЕ НА ПОЧЕРНЕНИ СЕМЕЙСТВА!!!

на гражданите на гр.Русе, пострадали от лекарски грешки, потърпевши от лошо лекарско отношене,лошо медицинско обслужване, почернени от лекарско лечение на техните близки, завърщили със смърт.

1.Искаме специалисти, за които здравето на пациентите е на ПЪРВО място.

2.Искаме хора, държащи на Хипократовата си клетва, а не търговци, които се крият зад някакви разпоредби.

3.Да се даде възможност на добрите специалисти да се изчистят от шлаката в бранша.

4.Искаме ефективен контрол и ефективни наказания на лекари допуснали лекарски грешки, завършили със смърт.

5.Искаме смана на ръководството на УМБАЛ–гр.Русе, поради многото зачестили случаи на смърт и лоша лекарска практика там и смяна на ръководството на Психодиспансер–гр.Русе поради заведено ДП по чл.123 от НК /причиняване на смърт по непредпазливост/ и е сигурен знак, че там болните са поставени в риск и също поради лоши лекарски практики.

6.Искаме ефективна намеса на държавата в лицето на Прокуратурата на РБ, Министерството на здравеопазването, законодателните органи / в лицето на здравната комисия в Парламента и Правната комисия/ съвместно със съдействието на Омбудсмана на РБ за създаване на Комисия от НЕЗАВИСИМИ медицински експерти, необвързани по никакъв начин с МЗ и лекарската гилдия.

7.Искаме БЛС, ИД на Медицински ОДИТ към МЗ подробно да се запознаят с оплакванията на гражданите от гр.Русе от лекарите в тези здравни заведения и БЕЗПРИСТРАСТНО да вземе отношение относно техните провинения и наказания.

8.БЛР–гр.Русе и Етичната комисия да отговори на гражданите на гр.Русе колко наказани лекари има, как е реагирала комисията при подадени сигнали за смъртни случаи на лекарски грешки, завършили със смърт?!

9.Искаме да СПРЕ тази ПОРОЧНА практика на лекарска гилдийна подкрепа / в случая на смърт/ с цел ОНЕВИНЯВАНЕ на колегите им.

10.Искаме да получаваме СПРАВЕДЛИВОСТ при лекарски грешки завършили със смърт, а не експертизи от техни колеги, завършващи обикновено така: То е нямало какво друго да се направи по случая, или:Всичко е направено правилно по случая.Това цели ПРИКРИВАНЕ на техни колеги с цел ненаказуемост.

11.Спрете НЕДОСЕГАЕМОСТТА на НЕНАКАЗУЕМОСТТА на лекарите, защото това обезсърчава, обезверява както пациентите, така също и почернени от техните грешки хора.

12.Прекратете това БЕЗСИЛИЕ на даржавата да наказва подобаващо лекари причинили смърт.

13.Съдете лекарите така, както съдите всеки в РБ, причинил смърт по непредпазливост.

14.ИСКАМЕ НЕЗАВИСИМ мед. ОДИТ / не съществуващия до този момент/ !

15.Искаме справедливост за нашите деца, майки, бащи!

16.ЗАЩИТЕ ПАЦИЕНТИТЕ !

17.Спрете порочната практика опечалени и почернени от лекарски грешки хора да бъдат поставяни на подсъдимата скамейка, защото са защитили правото на живот на близките си, давайки гластност на такива случаи и знаейки как лекарската гилдия прикрива колегите си!

18.Искаме да не усещаме БЕЗСИЛИЕТО / а може би и нежеланието/ на институциите в България да се справят с тези сериозни и наболели проблеми в здравеопазването, а СИЛАТА им да решат тези изключително ВАЖНИ  проблеми.

19.Искаме държавата със съответните институции и техните правомощия да създаде държавен ФОНД за подпомагане на близки, опечалени и почернени хора от лекарски грешки.Нека се почерпи опит от други развити държави /Франция/.

20.Искаме обратна връзка с нас и оставаме в готовност за нов протест, ако не се вземе отношение по тези проблеми.

    За обратна връзка към организатора на протеста и ПЕТИЦИЯТА–инж. Галина Илиева– имейл galinailieva1957@abv.bg и тел.:0884 308 141