Петиция ПРОТИВ промяна на датата за начало на учебната година от 15.09 на 01.09!

С всяка нова "реформа" образованието ни става по-зле и децата ни по-необразовани завършват училище. Трябва да се намери вариант да се намали учебният материал, за да не се налага препускане през него и да спре да се сваля такъв от горните класове все по-надолу, защото децата още не са узрели за него, за да го усвоят и разберат! От тук идват и трудностите при обучението им. Проблема няма да се реши с намаляване на лятната ваканция! Лятото е възможност за децата да играят и общуват помежду си, да ходят на лагери и почивки със семействата си, да играят навън - било в града или на село. Лятото е време да се заредят и с нови сили на 15 септември да тръгнат пак на училище! Няма как намалената лятна ваканция да се компенсира с увеличена зимна, когато времето е студено и предразполага към повече седене вкъщи и пред устройствата. Изтеглянето на някои НВО и ДЗИ за различните класове в юни и юли допълнително нямалява ваканцията и затруднява кандидатстването на децата в чужбина и в България. Спрете с безумните реформи!
"Александър Стамболийски избира датата 15 септември за първи учебен ден и тя остава закована и до днес. Решението си той взима през далечната 1921 г."  Тогава основния мотив е, че децата трябва да помагат на родителите си в прибиране на реколтата от полето, днес може да кажем: нека децата се възползват от хубавото лятно слънце и море, които са важни както за физическото им, така и за психическото им здраве! А претрупаните учебни програми с много излишни неща - върху това работете от МОН, не мислете как да съкратите почивката на децата!

С подписването си упълномощавам А.Нейкова да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.