Петиция за изграждане на приют за бездомни животни в гр. Плевен

Поради неспособността на Община Плевен да се справи с нарастващия брой на безстопанствени животни на територията на гр. Плевен и в отговор на зачестилите случаи на пострадали от агресивни животни хора, безотговорното поведение на собственици към домашните им животни и зачестилите случаи на насилие над животни, създаваме тази петиция.  Нашата цел е да съберем достатъчно подкрепа от страна на гражданите на гр. Плевен и да призовем местните институции да предприемат крачка към разрешаването на този наболял проблем. Безотговорното отношение от страна на собственици на животни и институции се превърна в един от основните проблеми в гр. Плевен. Ние смятаме, че в съвременното развито общество нехуманното отношение към животните е признак на слабост, както и че насилието над животно днес, може да се превърне в насилие над човек утре. За да избегнем това Ви молим да се присъедините към нашата кауза.

Създаването на приют за бездомни животни на територията на община Плевен ще помогне за:

Намаляване на случаите на хора, пострадали от агресивни животни.

Намаляване на популацията на безстопанствените животни, чрез контрол върху безразборното и нерегламентирано развъждане на животни.

Намаляване на случаите на насилие над животни и тяхното нехуманно изтребване.

Възможност за осиновяване на бездомни животни.