Мечта за бебе

До Президента на Република България

До Министър-председателя на Република България

До Председателя на Народното събрание на РБ

До всички политици и партии в РБ

До Омбудсмана,

до медиите, до обществото на България

До Министерство на Здравеопазването

До Министерство на Финансите

До Център за Асистирана репродукция

Ние сме група семейства, които имат нужда от вашата подкрепа.Създадохме фейсбук група “Мечта за бебе” с която целим да променим политиката на Държавата относно хората/двойките с репродуктивни проблеми.Смятаме, че нормативната уредба сега работи много добре, но парите са крайно недостатъчни. Ако бюджетът на ЦАР (Център за Асистирана Репродукция) не бъде актуализиран и сумата от 12 млн. остане в този си размер, всеки подал документи за държавно финансиране на АРТ процедура, ще чака около година, а за жени с намаляващ яйчников резерв този срок може да бъде фатален по отношение на фертилността.
Също така бихме желали да бъде помислено за следното:
- финансиране на ЗЕТ (замразен ембриотрансфер)
- финансиране на АРТ с донорска яйцеклетка
- изнасяне на ежегодни подробни статистики за успеваемост на процедурите на всички медицински центрове и клиники, които имат сключен договор с ЦАР.
Подкрепете ни за да има повече деца.

Благодарим Ви!

Десислава Смиленова    Свържете се с автора на петицията

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван на нашия сайт. Въпреки това, авторът на петицията ще вижда цялата информация, която ще предоставите в този формуляр.