Да изгоним циганите от кв.Меден Рудник

..Строежи превърни в свърталища на наркодилъри, шахти станали наркодепа, ежедневни битови кражби и цигански сватби. Това бяха основните проблеми, за който алармираха жителите на „Меден рудник“ при публичното обсъждане на Бюджет 2014. Макар и въпросите да не са от компетенцията на общината за хората от комплекса това бе единственият досег с административен орган и те помолиха за съдействие.Възрастен човек алармира за премахната от уличната настилка шахта, която се е превърнала в разпределително депо на наркодилъри. Други сигнализираха, че замразените заради кризата строежи, са станали свърталища на несретници и наркомани, трети пък заостриха вниманието с вечните цигански проблеми.
„Правят каквото си искат, стават агресивни, опасни. Не можеш да направиш нищо. Бяха се настанили в помещение и той какво ли не прави, но не може да ги изгони“, разказват пред "Флагман" хората от „Меден рудник“. В последната година няма никаква промяна и по отношение на битовите кражби – скъпи компютри, бижута, пари, черна и бяла техника и дори ламаринените огради на строеж са задигнати. „Знам за проблема“, с усмивка призна и териториалният директор Магдалена Манолова. „Само за две минути оставих стаята си в териториалната дирекция отключена и някой влезе и открадна портфейла ми“, допълни тя.
Пред 30-ина човека в една в зала „Никола Станчев“ зам.-кметът на Бургас Красимир Стойчев представи основните приоритети във финансовата рамка за предстоящата година. А за „Меден рудник“ средства няма да се пестят.
През следващите 12 месеца ще се проектира изграждането на десетки улици в комплекса – от зона „Д“ до Краставицата, направата на паркинги, зелени площи, реконструкцията на пътни отсечси и завършването на вече започналите проекти като този за покрития плувен басейн. Слушайки детайлните обяснения на зам.-кмета Красимир Стойчев, част от присъстващите невярно цъкаха с език. „При първият мандат никой не ни вярваше, а виждате какво се случи с Бургас“