ВЕТЕРИНАРНА КЛИНИКА "101 ЛЮБИМЦИ" ГР. СОФИЯ, АВТОГАРА ОВЧА КУПЕЛ

Желаем да затворим ветеринарна клиника "101 любимци" на автогара Овча Купел, гр. София!!!

 

101_liubimci.png

 

Поради зачестелите смъртни случаи на животни в тази ветеринарна клиника и невъзможността да се докаже лекарска небрежност заради липсата на достатъчен брой паталози в страната, искаме виновните да си получат заслуженото!

На 21.03.2017 в 08:30ч. заведохме напълно здрав, игрив и щастлив йоркширски териер (Франки, 4г.) за почистване на зъбен камък от д-р И. Имиркси във Ветеринарна клиника "101 любимци", като на 18.03.2017 в същата клиника му бяха направени кръвни изследвания, доказващи, че кучето е напълно здраво и може да бъде подложено на процедурата. Той бе упоен и след около час подложен на процедура: "почистване на зъбен камък". В 17:00ч. отивайки във ветеринарната клиника ни заварваме куче неспособно да се изправи на крайниците си. Необразованите лекари в клиниката (поне трима на брой) ни увериха, че при някои кучета упойката излиза по трудно и може вечерта да бъде още замаян. На следващия ден Франки ставаше все безпомощен, не ядеше, повръщаше. Отново го заведохме в 08:30ч. на 22.03.2017 във ветеринарната клиника и те ни успокоиха, че нищо му няма. Премериха му температурата, преслушаха го. Франки започна да има нови симптоми: задният ляв накрайник не можеше въобще да си го помръдне, а очите ми се движиха в бърз ритъм наляво-надясно. Към 16:30ч. отново го заведохме във ветеринарната клиника, където ни казват, че това състояние не е нормално и МОЖЕ БИ има вестибуларен синдром, който е СЪВПАДНАЛ с упояването му. Хоспитализираха го и му включиха системи с лекарства. Постоянно получавахме един и същи отговор от компетентните ветеринари: "не знаем какво му е на кучето". Зададохме си въпроса какво тогава знаят, щом при рутинна процедура не мога да установят влошаването на кучето. В 22:00ч на 22.03.2017 звъннахме в клиниката (тъй като си има определени часове за свиждане), за да проверим състоянието на кучето ни и те ни увериха, че бил по- жизнен, държал си главата изправена. В 10:00ч. на 23.03.2017 отидохме да посетим Франки, при вида му разбираме, че кучето си е в същото състояние, в което сме го оставили вчера. Свързахме се с други ветеринари, които ни посъветваха да го оставим още един ден в тази клиника, за да се види реално лекарствата дали ще подействат. Малко по- късно към 14:00ч. от ветеринарната клиника ни звъннаха, за да ни съобщят, че Франки е спрял да диша и е починал. Тук е времето да подчертаем, че по наша инициатива се пуснаха повторно кръвни изследвания ден след упояването и когато същите излезнаха един от ветеринарните лекари ни увери, че изследванията са му добри и няма нищо притеснително. След необходимите проучвания и непосредствено след смърта на Франки, поискахме цялата документаця и изследвания, които са му проведени. След консултация с други ветеринарни лекари разбрахме, че последните изследвания не са били правилно разчетени и е трябвало да се направят още по- задълбочени изследвания, за да може да му се помогне. Заради погрешно разчетени резултати и погрешно поставена диагноза здраво куче си замина.

Нека спрем тези убийци да практикуват! Крайно време е да поемем отговорност и инициатива!

След като вчера заявихме на един от ветеринарите в клиниката, че ни е яд, че не сме прочели във фейбсук- страницата им безбройните коментари на хора, които казват, че животните им са умряли там, днес въпросните коментари са махнати от страницата им.