ВЕТЕРИНАРНА КЛИНИКА "101 ЛЮБИМЦИ" ГР. СОФИЯ, АВТОГАРА ОВЧА КУПЕЛ

Желаем да затворим ветеринарна клиника "101 любимци" на автогара Овча Купел, гр. София!!!

101_liubimci.png

Поради зачестелите смъртни случаи на животни в тази ветеринарна клиника и невъзможността да се докаже лекарска небрежност заради липсата на достатъчен брой паталози в страната, искаме виновните да си получат заслуженото!

На 21.03.2017 в 08:30ч. заведохме напълно здрав, игрив и щастлив йоркширски териер (Франки, 4г.) за почистване на зъбен камък от д-р И. Имиркси във Ветеринарна клиника "101 любимци", като на 18.03.2017 в същата клиника му бяха направени кръвни изследвания, доказващи, че кучето е напълно здраво и може да бъде подложено на процедурата. Той бе упоен и след около час подложен на процедура: "почистване на зъбен камък". В 17:00ч. отивайки във ветеринарната клиника ни заварваме куче неспособно да се изправи на крайниците си. Необразованите лекари в клиниката (поне трима на брой) ни увериха, че при някои кучета упойката излиза по трудно и може вечерта да бъде още замаян. На следващия ден Франки ставаше все безпомощен, не ядеше, повръщаше. Отново го заведохме в 08:30ч. на 22.03.2017 във ветеринарната клиника и те ни успокоиха, че нищо му няма. Премериха му температурата, преслушаха го. Франки започна да има нови симптоми: задният ляв накрайник не можеше въобще да си го помръдне, а очите ми се движиха в бърз ритъм наляво-надясно. Към 16:30ч. отново го заведохме във ветеринарната клиника, където ни казват, че това състояние не е нормално и МОЖЕ БИ има вестибуларен синдром, който е СЪВПАДНАЛ с упояването му. Хоспитализираха го и му включиха системи с лекарства. Постоянно получавахме един и същи отговор от компетентните ветеринари: "не знаем какво му е на кучето". Зададохме си въпроса какво тогава знаят, щом при рутинна процедура не мога да установят влошаването на кучето. В 22:00ч на 22.03.2017 звъннахме в клиниката (тъй като си има определени часове за свиждане), за да проверим състоянието на кучето ни и те ни увериха, че бил по- жизнен, държал си главата изправена. В 10:00ч. на 23.03.2017 отидохме да посетим Франки, при вида му разбираме, че кучето си е в същото състояние, в което сме го оставили вчера. Свързахме се с други ветеринари, които ни посъветваха да го оставим още един ден в тази клиника, за да се види реално лекарствата дали ще подействат. Малко по- късно към 14:00ч. от ветеринарната клиника ни звъннаха, за да ни съобщят, че Франки е спрял да диша и е починал. Тук е времето да подчертаем, че по наша инициатива се пуснаха повторно кръвни изследвания ден след упояването и когато същите излезнаха един от ветеринарните лекари ни увери, че изследванията са му добри и няма нищо притеснително. След необходимите проучвания и непосредствено след смърта на Франки, поискахме цялата документаця и изследвания, които са му проведени. След консултация с други ветеринарни лекари разбрахме, че последните изследвания не са били правилно разчетени и е трябвало да се направят още по- задълбочени изследвания, за да може да му се помогне. Заради погрешно разчетени резултати и погрешно поставена диагноза здраво куче си замина.

Нека спрем тези убийци да практикуват! Крайно време е да поемем отговорност и инициатива!

След като вчера заявихме на един от ветеринарите в клиниката, че ни е яд, че не сме прочели във фейбсук- страницата им безбройните коментари на хора, които казват, че животните им са умряли там, днес въпросните коментари са махнати от страницата им.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван на нашия сайт. Въпреки това, авторът на петицията ще вижда цялата информация, която ще предоставите в този формуляр.