В подкрепа на Фолклорен Ансамбъл "Граово" - гр. Перник

Г-Н С. ВЛАДИМИРОВ, КМЕТ НА ОБЩИНА ПЕРНИК
Г-Н ЕМ. КОСТAДИНОВ, ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ ПЕРНИК

П И С М О
от участници и родители на деца във ФА”Граово” относно:

Разглеждане в общинския съвет на договор за отдаване на помещение за ползване като репетиционна зала от ФА”Граово” в XI ОУ ”Елин Пелин”

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕДСЕДАТЕЛ,
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН КМЕТ,
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ,

Фолклорен ансамбъл „Граово” е с 67-годишна история, носител на орден „Кирил и Методий” II степен и е една от емблемите на гр. Перник. Ансамбълът активно участва във всички културни изяви на града ни и е носител на много отличия и награди от международни фолклорни фестивали. Ансамбълът ползва за своята подготовка зала, намираща се в XI ОУ ”Елин Пелин” от 15 години. Договорът за ползване на залата изтече през м. септември 2020г. Залата е с отделен вход, което дава възможност да не се влиза в централната част на училището. Залата е изцяло е ремонтирана и пригодена за нуждите на ансамбъла от самите самодейци на ансамбъла. Часовете за репетиции са вечер, т.е. след учебните занятия в училището. Във ФА”Граово” танцуват, пеят и свирят над 200 ученици, студенти и работници в различни възрастови групи. Голяма част от тези децата са бивши и настоящи ученици на това училище, което дава възможност безпроблемно и удобно да се придвижват, като се възползват от удобната локация на залата. Решение на Общински съвет да не подновяви договора за ползване на залата от ФА”Граово” автоматично поставя началото на края на неговото съществуване. Това ще лиши децата на кв. Изток от възможността да развиват своите таланти, да бъдат възпитавани на дисциплина, отговорност, колективен дух и най- вече да запазват и предават българските традиции и фолклор. Изразяваме своята надежда и категорично желание договорът за ползване на тази зала да бъде продължен. Като настоящи самодейци и родители на деца танцьори, певци и музиканти, очакваме да вземете предвид горе написаното и да не допускате децата ни да бъдат ощетени, лишавайки ги от възможността да са част от този фолклорен ансамбъл в гр. Перник. Сигурни сме, че е възможно доброто сътрудничество между ръководството на XI ОУ Елин Пелин и ФА „Граово”.

Благодарим Ви за разбирането и подкрепата за нашия ансамбъл и за българския фолклор, в името на децата на България!

С подписването си упълномощавам Боян Василев да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.