Подписка срещу посегателствата върху защитена територия „Клептуза“ - Велинград

Vgd.jpgПАРК  „КЛЕПТУЗА“ -  МЯСТО ДАДЕНО  НА  ВЕЛИНГРАД  ОТ  БОГА!! Инициативен  комитет „ДА  ПОРАБОТИМ  ЗА  ВЕЛИНГРАД“

П Р И З О В А В А

Всички  велинградчани и приятели на Велинград от цяла България и света, посетили парк „Клептуза“, карстовия извор, чудните езера и природата, направили го известно и предпочитано място за разходки и отмора, да се включите в нашата подписка за запазване „Клептуза“ като парк, чийто архитект е природата!

Ние, от ИК “Да поработим за Велинград” от близо десетилетие воюваме преминавайки през всички инстанции на правосъдната ни система срещу посегателствата върху защитена територия „Клептуза“.

През последните години  местността  се е превърнала в болна тема и място от чийто вид се срамуваме. Налице са рушащи се сгради, неподдържаност, мръсотия... и няколко кръчми и други постройки трайно позиционирани без общинско разрешение.

НАСТОЯВАМЕ за облагородяване на парка и езерата му, за запазване  на старите сгради  и реновирането им съгласно одобрения  вече план от  общината и предлагаме в тях да се открие:  - исторически музей за живота и бита на „бесите“- жреческо племе от рода на траките,  населявало тукашните земи, доказателство за което са разкопките над Клептуза;  музей на водата, която направи Велинград известен по света;  концертна зала – от изключителна необходимост за културни изяви на територията на общината;

МОЛИМ ви да се включите в петицията  с вашите коментари, мнения, препоръки, споделяне на надигнали се чувства и прочие. Всяко мнение и коментар са добре дошли.

Нека да  доведем инициативата за запазване на Клептуза като природен феномен, символ на града, защитена територия и превръщането му в красиво място за отдих, почивка и културен туризъм  до успешен край.

Нека всички докажем, че силата е в обединението за добри дела!

Save

Инициативен комитет „ДА ПОРАБОТИМ ЗА ВЕЛИНГРАД“    Свържете се с автора на петицията

Чрез подписа ми упълномощавам Инициативен комитет „ДА ПОРАБОТИМ ЗА ВЕЛИНГРАД“ да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.