В подкрепа на Николай Колев-Босия срещу корупцията в Агенцията за автомобилна администрация

ПЕТИЦИЯ
в подкрепа на Николай Колев-Босия срещу корупционната схема в Агенцията за автомобилна администрация    


Вече четвърта седмица Николай Колев-Босия е в гладна стачка заради покупко-продажбата на шофьорски книжки по схема на Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” към Министерството на транспорта.    

Протест срещу корупцията
От над три години Николай Колев-Босия обръща внимание върху корупцията, водеща до така наречената “война по пътищата”. Сигнализирал е многократно до всички отговорни институции. Разполага с документи и свидетелства, които показват корупционната схема в Агенцията и Министерството. Същите документи и свидетелства уличават конкретни лица, заети с тази престъпна дейност. Факт е, че шофьорски книжки в България масово се издават срещу подкуп, а не срещу успешно положен изпит – и резултатът е огромен брой човешки жертви по пътищата на страната.   Още през 2015 г. имаше случай, раздухан от медиите, в който Николай Колев-Босия и негови съмишленици бяха арестувани и съдени заради активни протестни действия срещу бездействието на всички държавни институции относно тази корупционна схема. Последвалите дела бяха спечелени от Николай Колев-Босия и съмишлениците му, което недвусмислено показа, че българският съд намира този протест за напълно легитимен и оправдан.     Част от служителите в Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” бяха следствени по обвинение в корупция и уволнени именно заради сигналите на Николай Колев. Но повечето от тези лица са били тихомълком възстановени на работа в Агенцията, където същите корупционни практики продължават – с цената на човешки животи по пътищата.  

Институционална наглост
Именно това нагло възстановяване и безнаказаността доведоха Николай Колев-Босия до настоящата му гладна стачка. Става въпрос за човек, провел с успех гладна стачка още против комунистическите власти в края на техния режим през 1988-89 г. Днес той не е нито на същата възраст, нито в същото физическо състояние, макар че волята му е все така силна. Животът на Николай Колев-Босия е пряко заплашен – и то не по негова вина, а от престъпното бездействие на отговорните лица в Министерството и Агенцията.  

Исканията на Николай Колев-Босия
Поради неспиращата и цинична корупция в Министерството на транспорта и в Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация”, Николай Колев е обявил за свое искане незабавната оставка на транспортния министър Ивайло Московски, както и разпускането на настоящото 44-то Народно събрание. След многократните си безрезултатни сигнали до държавните институции Николай Колев смята, че народните представители са нарушили Конституцията и клетвата си да работят за благото на българския народ.  

Незабавна оставка на транспортния министър Московски
Предвид действително продължаващата, безнаказана и опасна за живота на хиляди българи по пътищата корупционна схема, оставката на министър Московски става напълно неминуема и задължителна. Тя е необходима като първа стъпка към преодоляването на огромния и видим корупционен проблем. Личната отговорност на Ивайло Московски изобщо не е политически, а е чисто законов проблем. Недоверието към правителството и Народното събрание също са напълно основателни.  

Солидарност с Николай Колев-Босия пред общата опасност
Буквално всеки от нас може да бъде прегазен на пътя от шофьор, който си е купил книжката благодарение на безнаказаната корупция в транспортното министерство. Протестът и гладната стачка на Николай Колев-Босия насочват вниманието само към един от многото огромни социални и морални проблеми в България. Но животът на хиляди български граждани по пътищата не е абстрактна величина, нито дреболия. Престъпната схема трябва да бъде спряна веднага. Призоваваме всички български граждани да подкрепят Николай Колев-Босия  в справедливите му искания, които засягат всекиго в страната.    


София, 3 юли 2018 г.

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Манол Глишев да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...