За затваряне на Делфинариума в град Варна

Тъй като години наред не се осъществиха дейности по подобряване на условията на живот в това място, след неколкократна загуба на малки бебета делфинчета, след тотална незаинтересованост от страна на инвеститорите и управляващите този бизнес,  след като все повече хора разбраха, ЧЕ ДЕЛФИНИТЕ НЯМАТ МЯСТО В ДЕЛФИНАРИУМ И НЕ СА ИНВЕСТИЦИЯ, НИТО АКТИВ,

АПЕЛИРАМ ЗА ЗАТВАРЯНЕ НА ДЕЛФИНАРИУМА ВЪВ ВАРНА!!!

МЯСТОТО на тези ДИВИ животни е сред природата и те трябва да бъдат освободени, а не ЕКСПЛОАТИРАНИ при лоши и неадекватни условия.

Въпреки добрите финансови резултати на Делфинариума, визията и структурата на съоръженията не са подобрени и не съответстват на вродените нужди на тези животни, а именно да плуват стотици километри на свобода сред себеподобни. Те са диви и трябва да бъдат свободни да живеят сред природата, вече има предостатъчно нови видове забавления за хората.

Измъчването на животни да изнасят четири, дори пет представления дневно в силен сезон, е недопустима практика, но много хора споделят за нея. Не е ясно и при какви условия загина последното бебе делфинче на Йоана през август 2019 година. Само си представете басейн с дълбочина 3 МЕТРА, в който е било това бебе, а вероятно и неговата майка...

Ако смятате, че тези изключително интелигентни, чувствителни и важни за био разнообразието животни трябва да бъдат освободени, моля да се включите в настоящата петиция!

С подписването си упълномощавам Betina Tsvetkova да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.