Подкрепа за полицая Лулеов

Уважаеми Приятели,

Обръщаме се с апел към Вас, да подкрепим един достоен служител в МВР- Иван Лулеов, който с риск за собственият си живот и здраве, изпълнявайки служебните си задължения по опазване на общественият ред съгласно ЗМВР се превърна в подсъдим!

В 23:10 часа на 23 март в Районно управление “Транспортна полиция” /РУТП/ - Пловдив е получен сигнал от ръководител-движение в жп гара Разлог за прекъсната съобщителна линия, свързваща гарите Гулийна баня и Генерал Ковачев по жп линията Септември - Добринище. Веднага са предприети действия за проверка на случая, предвид възникналата сериозна опасност за движението на влаковите композиции в района.

За целта е поискано съдействие от полицай на РУТП-Пловдив, който бил в района на произшествието. Като подкрепление е изпратен и служител на РУП –Разлог. При извършване на обход в района между двете гари, служителят на Транспортна полиция засякъл движещ се лек автомобил “Фолксваген”, който влачел завързан за бронята си магистрален съобщителен кабел. При спиране на автомобила, полицаят се легитимирал и разпоредил на двамата пътници в колата да излязат. Единият от тях побягнал. Водачът на автомобила тръгнал срещу полицейския служител и го нападнал с твърд предмет./По късно при огледа на мястото е открита брадва/. В условията на самоотбрана, служителят на реда възпроизвел изстрел със стоп-патрон със зачисленото му служебно оръжие, при който прострелял нападателя в главата. Полицаят незабавно откарал ранения в Спешния център в Разлог, но въпреки усилията на медиците, той починал там.

Починалия  е Н.И. на 37 години от село Баня, криминално проявен и осъждан, със 17 криминалистически регистрации - основно за кражби, средна телесна повреда и шофиране след употреба на алкохол.

При проведените допълнителни оперативно-издирвателни мероприятия е задържан за 24 часа мъжът, който избягал от фолксвагена – В.К. на 46 години, без криминални прояви, също от село Баня.

Старши полицай Лулеов, бе задържан за 72 часа с прокурорско разпореждане, след което бе освободен от благоевградския съд срещу парична гаранция от 5 000 лв, която все още не е осигурена. Семейството се нуждае от средства и за адвокатски хонорари.

Ако желаета да подпомогнете Лулеов, можете да го направите на следната банкова сметка:

За преводи в BGN(Лева)
ПИБ ФИБАНК
банков код FINVBGSF
IBAN BG04FINV91501015855446
Иван Георгиев Лулеов

Моля, след подписване да  потвърдите от електронната си поща, за да бъде отчетен подписа !!!!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван на нашия сайт. Въпреки това, авторът на петицията ще вижда цялата информация, която ще предоставите в този формуляр.

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. Моля, вижте входящата кутия (и спам папката).