Г-н Рашидов, подайте си оставката, направете нещо достойно и истински добро в този Ваш тъй скапан и провален живот!

До г-н Вежди Рашидов, Председател на Народното събрание

До проф. д-р Диана Ковачева, омбудсман на България

ДО МЕДИИТЕ

Г-н Рашидов, подайте си оставката, направете нещо достойно и истински добро в този Ваш тъй скапан живот!

Отворено писмо от групата на небезразличните граждани

Господин Председател,

Държим да Ви уведомим, че ние, небезразличните граждани на България, възприемаме Вашето избиране на тъй важния за българската демокрация, за българската държава пост като тежка обида, като недопустимо арогантна гавра за нашето морално чувство и съзнание. Защо смятаме така ли? Сам помислете и ако имате капка достойнство и съвест се оттеглете, подайте си оставката! Пишем тия думи, макар ясно да съзнаваме, че няма да направите това по съвсем понятни причини: липсва Ви нужният морал, съвестта Ви явно не функционира, не си изпълнява ролята, нейният глас Вие отдавна не го слушате, нали така, нали познахме?!

Съветваме Ви все пак да опитате да осмислите ето този факт: на стола, на който седнахте днес Вие, са седели преди това Стефан Стамболов, Захарий Стоянов, Петко Славейков, Петко Каравелов, Александър Малинов, Димитър Петков, проф. Александър Цанков, Екзарх Антим Първи, акад. Благовест Сендов...

Има ли смисъл да обясняваме с още аргументи деградацията, до която нацията ни стигна и затъна тия дни - и мъчително се дави, затънала в нечистотии!? Вашето избиране е симптом, знак и символ на този тотален нравствен провал на нашия т.н. политически и държавен елит!
 
Вие сте тежко компрометирана фигура от прехода, органично (и манталитетно, в културно отношение!) сте свързан с най-видните фигури на руско-българската кагебистко-ченгесарска мафия. По тази причина ако останете и три дни Председател на Народното събрание ще оскверните най-висшата институция на държавата в европейска България. Налага се бързо да се оттеглите - докато не сте оцапал нашия идеал за "чиста и свята република", завещан ни от Апостола на свободата Васил Левски!
 
Някой крив ли Ви е, че приехте Кръстникът на мафията, покойният Илия Павлов да Ви обяви за "пръв мултак на републиката"?! Е, сега нямате морално право да стоите на поста, на който вчера бяхте избран от обезумели тарикати, които не знаят какво правят - и на кой свят изобщо живеят. 
 
Оттеглете се, господин Рашидов, направете нещо достойно в скапания си живот. Щото човек все пак за едното достойнство живее на този свят. Имате претенция, че сте бил помъдрял, е, ако има капка мъдрост и разум в бедното си съзнание, хвърлете си оставката и предотвратете гаврата с институцията и с народа - ако поне малко уважавате и нея, и народа ни!
 
Знаем, че едва ли сте способен да преживеете такъв кардинален духовен поврат и да направите нещо достойно, т.е. да се оттеглите от поста, който не заслужавате да заемате. По тази причина Ви изпращаме текста на публикацията в блога на философа Ангел Грънчаров, уведомяваме Ви, че сме съгласни с всяка дума в нея (и затова я приемете като органична и неделима част от нашето отворено писмо, т.е. от този наш документ!):

Предлагам по чисто морални причини да излизаме да протестираме с искане за оставка на Вежди Рашидов от поста Председател на Народното събрание!

Уважаема госпожо омбудсман,
 
Направете едно добро дело, идете, поговорете с г-н Рашидов, обяснете му по по-понятно ситуацията, в която се оказа, помогнете му да осъзнае в какво тежко положение се намира, кажете му и Вие кой е достойният изход от нея. ОСТАВКАТА е този единствено достоен и разумен изход.
 
Ще се радваме това наше писмо да има известен отрезвителен ефект и да подпомогне по-благоприятния изход от нелеката нравствена ситуация - задънената улица! - в която се оказаха депутатите от новоизбраното Народно събрание. Които успяха още в самото начало да сътворят абсурд и лудост, която дори гениалното творческо съмнание на великия Франц Кафка не би могло да измисли (само обаче Джордж Оруел изглежда е способен да съчини подобна пищна идиотщина!).
 

22 окт. 2022 г.

 

С УВАЖЕНИЕ: Георги Тодоровупълномощен да води кореспонденцията ни с институциите

Подпишете тази петиция

Подписвайки се, приемам, че Ангел Грънчаров ще може да види цялата информация, която предоставям в този формуляр.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.


Давам съгласие за обработка на информацията, която предоставям в този формуляр за следните цели:
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...