ЖЕСТОКО УБИЙСТВО С УСЛОВНА ПРИСЪДА

ДО:  ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР НА РБ

Г-Н  СОТИР ЦАЦАРОВ

 

ПЕТИЦИЯ (ПОДПИСКА)

ОТ ЗРИТЕЛИТЕ И

СИМПАТИЗАНТИТЕ НА

ПРЕДАВАНЕТО

СЪДЕБЕН СПОР – НОВА ТВ.

 

 

УВАЖАЕМИ Г-Н ЦАЦАРОВ,

 

На 13.04.2013г от 11:00 ч. по Нова ТВ, в предаването „Съдебен Спор” се излъчи репортаж за УБИТО МОМЧЕ ПО ОСОБЕННО ЖЕСТОК НАЧИН (прилагам линк към предаването - http://play.novatv.bg/play/306650/?autostart=true).

 

Зрителите на „Съдебен Спор” останахме потресени и възмутени от така наложената ВЕЧЕ в действие присъда на виновниците ЮСЕИН НАСИФОВ, ХАСАН ХАСАН И ДЕНИС ДЖАМАЛОВ от село Помен, област Разград. А ИМЕННО : УСЛОВНА ПРИСЪДА ОСНОВАВАЩА СЕ НА МОТИВИ ЗА НЕПРЕДПАЗЛИВОСТ.

На 20.09.2009г случаят е излязъл в медиите (прилагам линк : http://news.ruse24.bg/110593.html), като още в зародиш на дознанието, на виновните лица им е повдигнато обвинение по чл 124 ал. 1 от НК, БЕЗ ДА ИМА КОНКРЕТНИ ФАКТИ ЗА НАЛИЧИЕ НА ПОВДИГНАТОТО ОБВИНЕНИЕ ОТ ДЪРЖАВНИТЕ ОРГАНИ. В така посочената статия, ясно и конкретно се базира на няколко основни фактора, един от които е  именно: ЦИТИРАМ от статията  „……….Там след възникнал спор на 24-годишния е нанесен побой.  Което НЕ ВОДИ до извода за обвинение за наличие на обвинение по чл. 124, ал. 1 от НК. Така пледирано от Държавното обвинение, същото е основано на КОСВЕНИ причини, БЕЗ ПРЕКИ ДОКАЗАТЕЛСТВА, като в последствие съдът се е произнесъл в ПОЛЗА на виновните за деянието лица.

Видно, от излъченият материал на предаването „Съдебен Спор” , семейството претърпяло трагичната  СМЪРТ на сина си , са БИЛИ ЛИШЕНИ ОТ ПРАВОТО НА ЗАЩИТА , включително и на служебна такава която ЗАКОНА НАЛАГА ДА ИМАТ.

 

С оглед изложеното, зрителите на „Съдебен Спор” В ЛИЦЕТО НА ЕДНО ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО, СЧИТАМЕ ЧЕ ДОЗНАНИЕТО В СЛУЧАЯ НЕ Е БИЛО НАПРАВЕНО В ПЪЛНОТА, респективно и присъдата на виновните лица за НЕЧОВЕШКОТО УБИСТВО И ГАВРА СЪС ВЕЧЕ ПОЧИНАЛИЯТ МЛАДЕЖ  АХМЕД   , се е основало върху незаконовите пропуски на разследването.

 

ЛИПСАТА НА ЗАЩИТА на която и да е било страна  в един процес, ВОДЕН от ДЪРЖАВЕН ОРГАН е АБСОЛЮТНО НАРУШЕНИЕ НА КОНСТИТУСИОННИТЕ ПРАВА НА ЧОВЕКА , И АБСОЛЮТНА ПРЕДПОСТАВКА ЗА ОТМЯНА НА ВЛЯЗЛО В СИЛА РЕШЕНИЕ, тъй като същото е и в разрез с нормативните действащи уредби на НК и НПК.

Водим от изложеното, ВИ МОЛИМ да влезте в правомощията си, като изисквате делото и в случай на констатирани нарушения, да върнете делото за доразследване , да го възобновите,  и наложите ПРИСЪДА на виновните  за това ЗВЕРСКО ДЕЯНИЕ , като считаме че , последните за това следва да понесат РЕАЛНА НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ, на базата на РЕАЛНИ ФАКТИ И ОБСТОЯТЕЛСТВА.

ИСКРЕНО се надявам, че зрителите на предаването на „СЪДРБЕН СПОР” ще бъдат чути , чрез което да покажете , че в РБ има ПРАВОСЪДИЕ и същото НЕ СЕ отнася само и единствено до определени хора. А действащите ни нормативни уредби важат за ВСИЧКИ БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ  на  религия, социално положение и други ДИСКРМИНАЦИОННИ НОРМИ.

 

 

С уважение и надежда за справедливост,

 

Написал петицията (подписка),

Наталия Кръстева