Свобода за националистите от Сандански

Един от задържаните е Николай Йовев, който е известен в националните среди като един от най-активните националисти в Югозападна България. От години той е организатор на множество мероприятия и пропагандни акции в районна. Най-вероятно точно тази му дейност и това, че никога не е крил антисистемните си идеи и ги заявявал на висок глас, са причините вчера той да бъде арестуван в дома му, както и от там да бъдат иззети компютъра му и други лични вещи. Явно Николай и другите 3 момчета отдавна са били трън в очите на васалната власт в региона и бомбата пред клуба на „Евророма“ им е дала добър повод да им запушат устите. Ние сме сигурни, че тримата наши съратници нямат нищо общо със случая и са жертва на политически репресии, заради тяхната активна обществена дейност. Призоваваме всички български националисти на демонстрират солидарността си с арестуваните по всеки възможен начин. Нека да им покажем, че те не са сами!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван на нашия сайт. Въпреки това, авторът на петицията ще вижда цялата информация, която ще предоставите в този формуляр.