Против дистанционното обучение в СУ "Св. Климент Охридски"

Настоящата петиция има за цел да изрази несъгласието на студентите от СУ "Св. Климент Охридски" с дистанционната форма на обучение през зимния семестър на 2020/2021 г. за всички курсове освен първи.

Предвид доказаната неефективност на онлайн обучението през изминалия семестър смятаме, че още един дистанционен семестър допълнително би затруднил преподавателите и ощетил студентите. Решения, които пряко касаят студентите, заплащащи семестриални такси за присъствено обучение, следва да се взимат след някаква форма на допитване до въпросните студенти.

Нормализирането на положението в други обществени сектори ясно индикира възможността за осъществяване на присъствен семестър при вземане на допълнителни мерки за безопасност - носене на маски от студентите, преподавателите и персонала, спазване на хигиенните изисквания и общите здравни регулации.

Чрез подписа ми упълномощавам СУпротива да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.