В подкрепа на министър Петър Стойчев

През последните дни министърът на спорта в служебното правителство Петър Стойчев направи поредица от изявления, в които безпощадно назова истинските проблеми в българския спорт. Директният упрек към спортните федерации за водената от тях политика и нежеланието им да спазват Закона за обществените поръчки, предизвика лавина от нападки и закани към Стойчев. Скоростта, с която недоволните успяха да се консолидират срещу действията на министъра удивително контрастира на лежерното им поведение през последните години, в които спортът ни летеше към дъното. Оказва се, че запазването на статуквото, което негласно е поставило тези организации години наред над закона, е една от малкото каузи, способна да обедини толкова бързо спортната общественост в България.

Ето защо сега е моментът Петър Стойчев да бъде подкрепен и насърчен от обикновените български фенове и хората в спортните среди, които виждат проблемите и не желаят повече да затварят очите си пред тях. Надеждата е, че думите ще се превърнат в реални действия, действията ще бъдат безпристрастни, а това ще постави основата на нова политика в спорта.

Борбата с невежеството, арогантността и определени икономически интереси изискват смелост, постоянство и непукизъм и всеки, който я е повел заслужава да почувства подкрепата на обществото!

Група граждани и данъкоплатци    Свържете се с автора на петицията

С подписването си упълномощавам Група граждани и данъкоплатци да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.