Против своеволията на Директора на СМГ

Г-ЖА МАЯ МАНОЛОВА

ОМБУДСМАН НА Р БЪЛГАРИЯ

П О Д П И С К А

Против своеволията на Директора на Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски” и в подкрепа запазване на добрите практики и свободния дух на училището

От бивши и настоящи ученици на Софийска математическа гимназия „Паисий Хилендарски” и всички останали заинтересовани лица с отношение към развитието на образованието в България.

С настоящата подписка изразяваме несъгласието си със своеволията на Директора на Софийската математическа гимназия г-н Антони Стоянов, кулминиращи с прекратяването на договорните отношения без адекватно обяснение на учители в гимназията през учебната 2016/2017г. и дисциплинарното уволнение на г-жа Петя Тодорова, дългогодишен преподавател по математика с доказани професионализъм, опит и успехи.

Смятаме авторитарното поведение на г-н Стоянов и липсата му на желание за диалог за абсолютно неприемливо и в разрез с добрите практики, налагани през годините от една от най-елитните гимназии в страната.

Заставаме плътно зад ощетените учители и настояваме за своевременни действия от Ваша страна за отстраняване на проблема.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван на нашия сайт. Въпреки това, авторът на петицията ще вижда цялата информация, която ще предоставите в този формуляр.

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. Моля, вижте входящата кутия (и спам папката).