Създаване на парк в София, ж.к. Дружба 2

ПЕТИЦИЯ за създаване на парк и открити спортни съоръжения в ж.к. Дружба 2, гр. София

 Уважаеми съграждани,

 Ж.к. Дружба 2 няма парк, а усилено се застроява. Това е от малкото столични квартали, в които има големи празни площи, които се застрояват ударно и в близките 5-10 години населението на квартала ще се увеличи с 30-100%. Затова, СЕГА, докато подходящото място все още не е застроено, е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ясно да заявим желанието си за парк и спорт, а не за бетон!

 Аз съм партиец (с цел да съм част от организация с реално влияние в Столичен общински съвет) и Ви уверявам, че подписката ще бъде придвижена и ще бъде представяна като надпартийна инициатива. Чаках да минат изборите, обаче докато чакам, горната част на площта, бивша собственост на Софийско озеленяване, което е прехвърлено към Пазари Юг, вече се застроява ... :-( :-( :-(

 

Долуподписаните, заявяваме желанието си пред Районния кмет на Искър, кмета на София и Столичен Общински Съвет в цялата или част от очертаната на схемата зелена площ, да се планира и изгради парк, в който по целесъобразност да се предвидят открити площадки за футбол, баскетбол, волейбол, тенис на маса. Ж.к. Дружба 2 няма парк, и вместо поредните сгради ЖЕЛАЕМ ПАРК, в който ние и нашите деца да могат да се разхождат и спортуват БЕЗПЛАТНО и МАСОВО. Подписката ще бъде внесена към райония кмет и кмета на София. Нека съберем повече от 10,000 подписа и си осигурим място за разходки и спорт.

 

park-schema.jpg