ЗА ОТЗОВАВАНЕТО НА АМЕРИКАНСКИЯ ПОСЛАНИК МАРСИ РИЙС

До Президента на Република България

До Министър-председателя на Република България

До Председателя на Народното събрание на Република България

До всички политици и партии в Република България

До Омбудсмана на Република България

До всички медии в България

До цялата Българска общественост

До посолството на САЩ в България

До държавния департамент на САЩ

 

ЗА ОТЗОВАВАНЕТО НА АМЕРИКАНСКИЯ ПОСЛАНИК МАРСИ РИЙС ОТ БЪЛГАРИЯ.

От началото на своя мандат Марси Рийс, посланичката на Съединените щати у нас не спира да наставлява работата на всички български държавни институции, партии и лица. Раздава съвети, поставя оценки, напътства, коригира, участва в заседания, припомня миналото, сочи бъдещето, поощрява, порицава. Но най-вече грубо лобира за американски фирми в ущърб на българските национални интереси. Дошла недошла и също като Уорлик ни препоръча генно модифицирани храни, шистовия газ, гей-паради, улични протести.

Имперското и поведение е абсолютно неприемливо за висш дипломат като нея и в световната практика обикновено се наказва с преждевременното отзоваване на несъобразяващия се с дипломатическия протокол. Властта в България обаче демонстрира унизително послушание. Знаем особеното положение, което Съединените щати заемат в съвременния свят, но държим вашингтонската администрация и официалните й представители да се съобразяват с държавния суверенитет на България и волята на нейните граждани. За да изразим достойнството и конкретната воля на българския народ по повод поведението на американския дипломат започваме публична подписка за отзоваването и от страната.

 

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам Павел Вълчев да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Facebook