Подписка за освобождаване на Стефан Янев като Министър на отбраната

1E715E7A-A361-438B-9695-8A80407C1582.jpeg

До
Кирил Петков
Министър-председател на Република България

Уважаеми г-н Петков,

Обръщаме се към Вас с призив да бъде освободен от длъжност Министърът на отбраната Стефан Янев поради неадекватност на водената от него политика, която ние оценяваме като заплаха за сигурността на страната и българските граждани. 

Още с назначаването си, министър Янев започна да изказва свои “лични” мнения по въпросите на отбраната, които бяха в ущърб с националния интерес и очевидно възпрепятстваха бързото повишаване отбранителните способности на страната. С упорития си отказ да допусне многонационални сили на НАТО на наша територия, той остави България незащитена и с никаква или малка съюзническа подкрепа. И до настоящия момент не е взето работещо решение по този въпрос.

В последствие, с разрастване на кризата в Украйна, г-н Янев по всякакъв начин се опитваше да омаловажи сериозността на ситуацията и да оневинява агресора, което доведе до неподготвеност на държавата ни за кризата и заблуди българските граждани и институции. “Личните” му мнения, констатациите и прогнозите му бяха опровергавани от развоя на събитията буквално след дни. Те, също така, винаги фаворизираха агресора във войната, която се води в Украйна. 

Нищо няма да се промени в политиката по отбрана на страната докато Стефан Янев е начело на Министерството на отбраната. Защото министрите не са просто изпълнители на политики. Те СА политиките. Те постоянно взимат решения, които предопределят посоката на развитие. Министър Янев показа, че не може да му бъде гласувано такова доверие.


Уважаеми г-н Петков,

България има нужда от далновиден и решителен министър на отбраната, който може да се изправи срещу връхлитащите ни предизвикателства, не заблуждава обществото, нито поставя под съмнение общата съюзническа позиция на НАТО. Министър Янев имаше време да докаже, че е такъв министър, и за съжаление, не успя. Време е да си ходи.

Мануела Малеева,
Калоян Янков

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Калоян Янков да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...