Протестиращите Варненци Искат Оставката На Кмета Йорданов

Г-н Йорданов,

 

Гневни сме заради поведението, което демонстрирате, по повод проблемите на Морската градина. През годините на вашите мандати парка се запусна, изчезна зеленината, която отстъпи място на калта, локвите и кърлежите. Алеите се изпълниха с търговци, автомобили и кучешки изпражнения, вечер е пълно с клошари, и вандали, а реда и сигурността са сведени до нула. Никога преди това Морската градина не е изглеждала толкова зле, особено в частта и след Зоокъта, където практически е подложена на унищожение. В основата на тази разруха стои вашата политика на бездействие и делегирането на правата за реда и достъпа на частни фирми, с което обслужвате не обществения интерес, а корпоративния. По този начин парка става един голям паркинг и място, където всеки може да се разходи с автомобила си. Считаме, че безхаберието и липсата на адекватно отношение към Морската градина от страна на местната власт и основно от вас, е в основата на застрояването на парка в района след „Акациите” и не приемаме оправданията ви със съда и държавната политика, защото нито веднъж не сте предприели конкретно и ефективно действие срещу това.

 

Благодарение на няколкогодишните усилия на гражданите на Варна, удвоени в последните месеци и протестите от последните дни, ясно и недвусмислено заявихме, че няма да дадем Морската градина да бъде опустошена с варварските отреждания на ОУП. Това ни поведение доведе до преосмисляне на решението и премахването на предвидените зони за застрояване в района на р-нт Хоризонт, Делфинариума и сп Почивка.

 

Разгневени сме от факта, че за пореден път чрез медиите нагло си преписвате заслуги, които никак не са ваши! В конкретния случай, Вие си позволихте безочливо да твърдите, ч спасяването на градината е повод на ваша дългогодишна политика, а не на протестите или на решението на Общинските съветници, което считаме за изключително цинично и манипулативно от ваша страна. С това, вие за пореден път неглижирахте усилията на гражданите да спасят своя парк!

Вие също така се опитахте да обезцените и решението на Общинския съвет! Понеже живеем  реалността, създавана от вас повече от десетилетие, ние никак не бяхме учудени от факта, че си приписахте заслугите дори на правителството, което очевидно подкрепи или може би осъществи натиск, да едно такова спасяващо парка в голямата му част решение!

 

Вие не сте способен на решителни действия като обрата в ОУП на 4ти юли, за което се изисква смелост и независимост, каквито вече 13 години ни показвате, че не притежавате. Заради всичко това ние, гражданите на Варна, сме разгневени и не можем повече да търпим произвола, двуличието и наглостта с която кметувате. Вашите действия, думи и позиция ни обиждат дълбоко и ние смятаме, че на това трябва да се сложи край.  Като ваши работодатели ние ще приемем, че сте изчерпали възможностите си да продължавате да бъдете градски кмет и да изпълнявате задълженията които сме ви делегирали и за които сте избран.

 

Поради което искаме, ако имате достойнството за това, да си подадете оставката, както и да се извините публично на варненци! Искаме да чуем вашето извинение към варненци и към общинските съветници, чиито успех Вие нагло си преписахте!