Орден "Стара планина" за ген. Васил Делов.

На връх празника на Кърджали ДПС се изгаври с паметта на ген. Васил Делов, отказвайки да го направи посмъртно почетен гражданин на града. Ген. Делов е наречен от жителите "Освободителя на Кърджали". Той е наследник по бащина линия на големият ни революционер Георги Раковски, майка му е сестра на Гаврил Кръстевич. Ген. Делов, отдал живота си за благополучието на Родината ни е един от най-ярките ни герои.

На основание на чл.11 ал.2 от Закона за ордените и медалите на Република България, да направим мотивирано предложение до Министерски съвет на Република България за посмъртно награждаване на ген. Васил Петров Делов с орден "Стара планина - първа степен с мечове".

Нека да почетем достойно паметта на генерал Делов! Нека покажем, че България тачи своите герои!

Чрез подписа ми упълномощавам Николай Георгиев да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.