Желание за завършване на академичната 2021/2022 г. в електронна среда

Здравейте, тази петиция е насочена към висшите учебни заведения и желанието тази учебна академична година да продължи и завърши в електронна страна. Разбираме доводите на управляващите в България, разбираме доводите и желанието да се върне нормалният начин на живот и нормалият учебен процес, искаме го не по-малко, НО смятам, че на този етап това е недопустимо поради факта, че всички студенти се намират по родните си места, напуснали квартири и общежития. За има няма 2 месеца ние трябва да дадем определена сума пари/приблизително 1000 лв - без разходите/ само за квартири. За мен е неуместно да се обявява присъствено обучение по средата на вече започнал семестър.

Разбирам хората, които протестираха за махането на зеления сертификат в университетите, аз също желая присъствено обучение и контакта с колегите и преподавателите ми, но не е редно да се обявява по този начин. Обявяването на присъствени учебни занятия трябва да се осъществи преди началото на академичната година или преди началото на семестър. Не е редно това да се случи сега, защото поставя много студенти и семействата им в безизходица.

Искам да опровергая твърденията, че от нас "нищо няма да стане", само защото учим онлайн или по-скоро се твърди, че се правим, че учим. Университетите, мили дами и господа, се различават от училищата. Основното в университетите е, че се базира на самоподготовка и на желанието на студента да усвои дадена информация, така че, дали сме присъствено или онлайн няма значение,защото знанията, които един студент би получил зависят изцяло от него самия и неговите цели в живота.

Желанието ми е тази година да завърши онлайн, евентуално присъствено да бъдат изпитите ни, а следващата година да започне присъствено. Надявам се, че ще срещна подкрепа в лицето на голяма част от студентите. Моля подпишете се, за да покажем, че сме единни и най-после някой да ни чуе в тази държава. Няма значение от кой университет сте.

Нека търсим правата си по достоен и уважителен начин!

Благодаря ви и не се притеснявайте да изразявате мнението си!

С подписването си упълномощавам Студент от ПУ да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия телефонен номер в онлайн среда.