Петиция от жителите на село Лозен срещу проблемите с тока

До „ЧЕЗ Електро България“ АД

ПЕТИЦИЯ

от жителите на село Лозен, обл.София-град, Столична община, 23 район Панчарево

Уважаеми дами и господа,

Лозен е най-голямото село в РБългария и много по-голямо от някои градове. Освен реално регистрираните в селото живеят двойно повече жители, въпреки адресната им регистрация в друго населено място. В Лозен има две детски градини, две държавни и едно частно училище, няколко жилищни комплекса, множество малки и големи фирми.

В Лозен обаче е всеизвестно, че винаги е имало проблеми с тока. Нестабилно напрежение, често ниско, друг път много високо, постоянни прекъсвания, аварии, рязко повишаване на напрежението след включване, което води до погиването на множество уреди на домакинствата.

Скоро от Столична община беше организирана кампания за подмяна на старите печки с климатици или газови котли. Почти цялото село е газифицирано. Предстои въвеждането на забрана за отопление с дърва и въглища. Всичко останало обаче работи с помощта на ток. 90% от къщите са с парно, а зимата отново чука на вратата. Цената на електроенергията непрестанно расте, но качеството НЕ.

С настоящата призоваваме за спешна среща с представители на ЧЕЗ, кметство Лозен и жители на село Лозен, на която да ни бъде отговорено на въпроса:

-       КОГА ще бъде направен ремонт и подмяна на мрежата с цел предотвратяване на спиранията и честата промяна в напрежението?

-       КОГА ще можем да разчитаме на ток 24/7 365 дни в годината без непрестанни прекъсвания и промяна в напрежението?

След което да бъдат предприети незабавни мерки за изпълнение на поетите ангажименти.

Надяваме се, че искането ни за спешна среща ще бъде уважено, а исканията ни за подобряване качеството на услугата удовлетворени.

В противен случай ще бъдем принудени да прибегнем до по-строги мерки и да потърсим правата си в съда.

От жителите на село Лозен