Отлагане на обществено обсъждане за ул. „Иван Вазов“ в Пловдив

Пловдивчани,  

Ние от Сдружение „Аз обичам Пловдив“ вярваме, че пътят за вземане на решения по важните въпроси за Пловдив, минава само през обществено съгласие и активно гражданско участие.

Днес 04.08.20 г. Община Пловдив пусна уведомление, че след 2 дни ще се разисква бъдещето на една от най-емблематичните улици – ул. „Иван Вазов“.  

Положително, приветстваме подобни инициативи от страна на администрацията, но е недопустимо пловдивчани да бъдат известени в последния момент.  

Обсъждането съвпада с „Общонационален протест“, който ангажира сериозна част от активната градската общественост, което лишава града от кворум при взимането на решението.  

Всеки път, когато администрацията търси активно участие във вземането на важни решения, то тя е длъжна да предостави възможност на всички да изложат своите гледни точки, становища и дори критика по поставените предложения.  

Организирано по този начин, общественото обсъждане няма да постигне своята основна цел – да обедини пловдивчани в обща кауза за бъдещето на ул. „Иван Вазов“.  

Затова предлагаме на Община Пловдив да отложи обсъждането, а през това време да работи активно с гражданското общество, за да може да получи повече нови, различни и конструктивни идеи.  

Каним също кмета Здравко Димитров да публикува в сайта на Община Пловдив -  plovdiv.bg информацията по проекта, а за всички желаещи да се запознаят с предложението на живо, то да бъде изложено на общодостъпно място в Пловдив.

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам Любомир Чакъров да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Facebook