За равни права на пушачи и непушачи!

Quoted post


Гост

#775 Re: Re:

2013-02-03 19:50

#773: катя - Re:  

 Ти кои страни по-точно визираш? В нашата страна пушачите са много повече от европейските и тук въпреки балканския манталитет трябва да има драконови мерки срещу пушенето, съответно да ползваме примера на държави, като Великобритения, Финландия, Белгия например. В последната има специално обособени места за пушене, нещо като стаи където не се сервира храна. Да не говорим, че в някои европейски страни намаляват заплатите на пушачите, а иначе си имат стая за пушене.....това се нарича дискриминация, а не пушенето пред заведението. А за Германия от първа ръка имам информация, че ако кажеш че си гей не биха се възмутили толкова, колкото да кажеш че си пушач. Със или без пълна забрана общественото мнение към тютюнопушенето е  съвсем различно отколкото е тук. А у нас как беше по времето на частичната забрана- залата за пушачи е отворена към залата за непушачи, вентилацията спряна за да се пести от ток и целият дим се разпространява на всякъде. Да не говорим, че в долнопробните заведения слагаха табели "маса за непушачи" и въпросните маси бяха на най неприятното място в заведението често и до тоалетната. Сега да ви направят и навас такива с вентилация до VC-то, да ви видим дали ще ви е "комфортно"?

Отговори

катя

#776 Re: Re: Re:

2013-02-04 09:17:10

#775: - Re: Re:

и вие ли тръгнахте да въвеждате нов световен ред.един луд фюрер вече се опита да го направи и краят му беше много печален.каузата ви е предварително е обречена на провал.а що се касае до заплатите един добре квалифициран пушач за 6 часа може да свърши в пъти повече работа от един непушач.фирмите определят заплатите според резултата а не според прекараното време на работното място.знаете ли че само в две държави членки на Е.С. има пълна забрана за тютюнопушене в заведенията:Англия и Ирландия.в едната времето за подготовка за забраната е продължило 7 години а в другата 5 години. въпреки забраната в Англия си имат смоукинг клубове които се посещават само от пушачи дори се дегустират тютюневи изделия.

ването

#777 Re: Re: Re:

2013-02-04 10:46:31

#775: - Re: Re:

 

именно тези многобройни пушачи (около 3 милиона) на 7 юли ще си кажат тежката дума.тази забрана ще струва власта на гербаджиите.много сме организирани сме можем да го направим.

http://desmond.imageshack.us/Himg809/scaled.php?server=809&filename=373246.j...