За да има наука в България!

Quoted post

Sveta i semeistvo

#77 Re: Da Spasim Balgaria!

2012-12-16 22:12

#75: Stonetrower - Da Spasim Balgaria!

"Badete jivi i zravi, i skoro ako se varna v Balgariya, neumorno shte rabotya za vazstanovyavane na Balgarskiyat duh, blizko satrudnichestvo s Rusiya i vsichky priyately,koito uvajavat i priznavat REZIPROCHNO BALGARSKOTO OBRAZOVANIE I NAUKA, toest, ako ne te priznayat za Lekar i Engineer v US, Canada, Germany, UK, i tyahnoto obrazovanie ne trabva da se prznava i TRYABVA DA SE YAVYAVAT NA OSNOVEN IZPIT za da im se priznae obrazovanieto I mogat da rabotyat v Balgaria .
ZASHTO TOVA NE GO PRIEMETE NA VASHIYAT PROTEST?"

 

Yvajaemi Stonetrower,

Az i moeto semeistvo sme napalno saglasni s Vas. V US and Canada Bulgarskoto visshe obrazovanie ne se priznava, govorya ot sobstven opit i tozi na mnogo drugi balgarski spezialisti jiveeshti v tezi strani. V tezi strani nie tryabva da se Douchvame ili da uchim oshte 2 ili 3 godini (da plashtame$$$$) za da vzemem tehni diplomi. No tova ne e vsichko, sled tova trybva da ni izberat za chlenove na saotvetnite prof organizazii ili ordeni, kadeto tryabva da plashtame visoki ta$$i i pak ne e sigurno che shte si namerish rabota po spezialnostta.... Vsichko tova se pravi s zel da se pechelyat $$$$$ i da se unishtoji vanshnata konkurenziya, koyato e na po-visoko nivo ot tehnite spezialisti...... Obrazovanieto tuk e business i se Strahuvam che i v Bulgaria neshtata c obrazovanieto varvyat v tazi posoka.....

Az lichno chetoh v canadskata pressa izyavlenieto na edna managerka na golyama corporation che ne iskat tehnite slyjiteli da sa mnogo obrazovani, zashtoto stavali tvarde nezavisimi....))))

NA obrazovanie e mnogo po-slabo ot Bulgarskoto i ot iztochno evropeiskoto kato zyalo. Kogato razkazvam kakvo sme uchili v Bulgaria oshte prez 60 i 70 god moite  NA priyateli mislyat, che sam zavarshila chastno, elitno i mnogo expensive school:)))) Taka e !!!!

Az ne znaeh, che polojenieto v SA e tolkova zle.... Da, veche e vreme balgarite ne samo da izlizat izvan Bulgaria, no i da se zapochne obratniya process = vrashtaneto:)))) Kadeto e teklo pak shte teche!!!

All the best i s uvajenie,

Sveta i semeistvo

 

Отговори

Stonetrower

#78 Re: Re: Da Spasim Balgaria!

2012-12-16 23:18:07

#77: Sveta i semeistvo - Re: Da Spasim Balgaria!

Zdraveyte Priyately,

Povecheto v Balgariya ne znayat, kakvo unijenie sme prejively, kak sa ni kraly v chujbina.

Hora s Obrazovanie i professii (Profesory, Lekary, Enginery i dr.) da rabotime kato obshty rabotnizi, restavratory nag vagony, servityory, kasiery v Supermarcety and Take away I mnogo drugy….

Da badem( stanahme) za podigravka na prostazy s mnogo nisak intellect, obshta kultura, neznayat nishto ot Geographyya ,History, literetura, kamo ly matematika! – tova sa Americanzi, Canadzi, Anglichany, Africanery a pak da ne govorim za chernite….

Da ste jivi i zdravi!

Dancho