За равни права на пушачи и непушачи!

Quoted post


Гост

#481 Re: Re: Re:

2012-12-14 17:07

#9: - Re: Re:

ot vas se iska kato nepusha4, da otgovorite i dokajete kak to4no pu6a4ite vrediat na tezi koito ne pu6at? a kolkoto do bremenite i decata... ne smeniate temata, 4e taka 6te vi otgovoria i nasmetia, 4e 6te me pomnite cial jivot!

Отговори

Непушач

#496 Re: Re: Re: Re:

2012-12-15 01:16:59

#481: - Re: Re: Re:

Пушачите вредят по следните начини:

1.  Пушат в присъствието на непушачи на обществени места, което води до зравословни проблеми за непушачите. (Ако пушачите си пушат у дома, това си е тяхно право и никой не може да го ограничи;  на обществени места имат точно толкова право да пушат и да вредят на дугите колкото и да шофират пияни).

2. Ако се въведат зони за пушачи и непушачи, непушачите също ще трябва да платят (чрез по-високи цени) за допълнителната вентилация за зоната за пушачи;  за съжаление цените в зоната за пушачи няма да са по-високи заради специалните разходи.  А ако не се направи отделна вентилация на зоната за пушачи (както обикновено се случва), тогава дима стига и в зоната за непушачи и се връщаме към проблем #1.

3.  Пушат в присъствието на персонала на заведенията, които посещават, което води до здравословни проблеми за персонала.

4. (не всички, но се случва) Пушат в присъствието на децата си, което води до здравословни проблеми за децата, които даже не осъзнават вредата от дишането на тютюнев дим.

5.  Използват непропорционално ресурсите на здравната система:  всички плащаме, за да лекуваме болестите, които пушачите си докарват заради вредния навик.

Списъкът лесно може да бъде продължен, но мисля че това е достатъчно като начало...