Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Quoted post


Гост

#904 Re:

2012-12-13 14:54

#881: -

Ама да, разбира се, нека се вдигнат и петорно дори цените на цигарите, ама понеже аз ги купувам с МОИ пари, то нека разликата отива в МОЯ джоб, а не за лечение на хемороидите на баба ти / например/.  И престанете с тези здравни осигуровки- всеки от нас плаща по 13 лв. на месец здравни, толкова и работодателя- общо 26 лв. на месец. За година си събрацел "цели 310 лв- ами лекувай се с тях- ако си като мен- веднъж на 10 год. да имам нужда от лечение и направление- то те ще ти стигнат. Друг е факта, че повечето от работещите си плащат доброволно и допълнителна здравна застраховка. Така че не ми плащаш ТИ лечението ми, а напротив- аз плащам за всички нервозни баби и лели, които чакат всеки ден пред кабинетите за щяло и нещяло. То ако бяхме нормална държава:

около 1 милион пушачи. Всеки ден по 1 кутия цигари, която излиза от завода на 2 лв, а се продава за 5 лв- т.е. по 3 лв прибира държавата- това прави 3 000 000 НА ДЕН!!!- сметни си сам за година колко е, които прибира държавата от нас пушачите, е какво- ТИ ЛИ МИ ПЛАЩАШ НА МЕН ЛЕЧЕНИЕТО, или аз на теб и родата ти????

Я малко се осъзнайте и спрете да се дърлете- то каквото сме си посяли, това ще жънем. Защо вместо преди няколко месеца вместо да се гласува този закон- не се впрегнаха всички сили и да се види дали аджеба работят всички вентилаций??? И ГЛОБИ, ГЛОБИ, ГЛОБИ!  Това щеше да пооправи нещата. В голямите и хубави ресторанти/ заведения, където не са пестени пари за интериор и всичко- дали там няма хубава инсталация, а?

И в крайна сметка каквото реши парламента- това ще е! Като сме си избрали боклуци- сега ще си ги търпим харесваме или не!

И не споря и не обиждам непушачите, но съм за толерантност за ВСИЧКИ- както аз няма да пуша пред теб, така и ти ще се съгласиш, че ако отида в една стая с прозорци, вентилация и ТОПЛА няма да ти преча на теб!

Отговори

Аманотпушачи

#910 Re: Re:

2012-12-13 15:07:10

#904: - Re:  

 

Извинявам се за въпроса, но виждали ли сте по света как изглеждат тези стаи за пушачи ???? Не са въобще топли, вътре е като хладилник и през зимата и през лятото, защото такова е изскването за вентилацията, да не премине и грам дим към непушещите. За България тези стаи не са приложими, защото мнозинството пуши. По света стаите за пушене, когато ги имаше, бяха малки отделени от заведението помещения, в които смърдеше ужасно и беше такъв студ, че вярвайте ми ще ви се прииска да си пушите на вън. В България от друга страна, как си представяте в заведение за сто човека на пример, да сложите стая за пушачи за десет човека. Гаранция, че от тези сто, деветдесет и пет пушат, как точно ще се съберат в стаичката за пушене. Или предлагате да изолират хората, които никому не вредят, като наказани да се хранят, защото са виновни, че не пушат и не искат да са пасивни пушачи.