За равни права на пушачи и непушачи!

Quoted post

PePsi

#393 ИМАМ ПРАВО ДА ДИШАМ

2012-12-13 07:49

Искате права? Имате ги: искате да пушите - пушете, но като тровите само себе си. Останалите не сме длъжни да Ви дишаме дима. Като настоявате за това искате да ограничите правата на непушачите!
Най-накрая се взеха мерки за цивилизована среда в заведенията и веднага се намери кой да роптае! Собственици на заведения скочиха да протестират, защото мислят, че спадът в бизнеса им се дължи на забраната за пушачите, а истината е съвсем друга. Опомнете се и се спрете!
Ако правителството махне забраната, би се показало като мекушаво и некомпетентно. И определено ще трябва да последва протест на непушачите, защото искаме чист въздух, без цигарен дим!
ИМАМЕ ПРАВО ДА ДИШАМЕ!

Отговори

гост

#401 Re: ИМАМ ПРАВО ДА ДИШАМ

2012-12-13 09:58:14

#393: PePsi - ИМАМ ПРАВО ДА ДИШАМ

Ами като искаш да дишаш чист въздух иди в заведение, в което няма да се пуши, или в отделеното за непушачи място. Ти с какво си повече от пушача? Ами ако вониш на някой префарцунен парфюм и на мен няма да ми е угодно да дишам аерозолните му изпарения, коита също вредят на здравето.

Престъпник

#615 Re: ИМАМ ПРАВО ДА ДИШАМ

2012-12-31 04:48:15

#393: PePsi - ИМАМ ПРАВО ДА ДИШАМ

Аз пък имам право да пуша! Къде в Наказателния кодекс пише, че пушачите са престъпници? Къде в бюджета пише, че от пушачите не се взимат данъци, акцизи и осигуровки?

Некомпетентно е правителството, да, правилно. Фактът, че въведе забраната, го доказва!

И не ни се правете на цивилизовани демократи, защото това, което прогламирате, няма нищо общо с цивилизацията и с демокрацията.

А протестът на непушачите го видяхме - 40 души (барабар с репортерите и полицията), представени от медиите за "десетки" :) Иначе пушачите били "жалки"...

Правото Ви на дишане и чист въздух никой не го отрича и никой не иска да Ви го отнеме!!! Това не можете или по-точно не искате да го разберете. Така че, "Опомнете се и се спрете!"