Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Quoted post

Абед

#538

2012-12-12 12:33

Със забрани никога нищо хубаво не е било постигнато. Хубавото се постига с взаимен респект и с гарантирано право на личен избор.

Аз уважавам и напълно разбирам желанието на непушачите да не се пуши по заведенията. Нека не се пуши навсякъде, нека даже в 99% от заведенията не се пуши. Но трябва да има и поне 1%, в които се пуши. Нека всички имаме право на избор.

И като съм почнал, нека и всички други зависими към някакви субстанции да имат избор. Нека има места, където всеки желаещ да може да си купи качествени и контролирани марихуана, салвия, ЛСД, кокаин. Нека всичко това бъде легално, но контролирано, налично и допустимо само на регламентирани места.

Сигурно звуча наивно...

Единственото, което е нужно, е хората да бъдат образовани и научени как да вземат сами възможно най-информирано решение. Дали е грешно или не, е твърде субективно.

Отговори

Бакалов

#557 Re:

2012-12-12 13:35:37

#538: Абед -

"Със забрани никога нищо хубаво не е било постигнато. Хубавото се постига с взаимен респект и с гарантирано право на личен избор."

Евала! От стотиците злобни и егоистични коментари от пушачи и непушачи с капаци на очичките, един човек да се намери с по-напредничаво мислене!